Αρχική > Uncategorized > Μακεδονικό: Το Παλαιστινιακό της Ελλάδος

Μακεδονικό: Το Παλαιστινιακό της Ελλάδος

Φεβρουαρίου 27, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Προσφορά άρθρου από την σελίδα του Ζαν Κοέν. Αναδημοσιεύω αυτό το άρθρο του Ζαν Κοέν, γιατί πιστεύω πως ακόμα τώρα είναι επίκαιρο:

«Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 1992 για την εφημερίδα Καθημερινή, όταν αρθρογραφούσα για θέματα Μέση Ανατολής. Γιατί το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε δεν έμαθα ποτέ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Μακεδονικό, όπως το βλέπουν οι γείτονες μας, δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχουν άφθονα στοιχεία (ιστορικά, πολιτιστικά κλπ) που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Και όμως αν η Ελληνική κυβέρνηση δεν ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά στον τομέα της πληροφόρησης στη διεθνή σκηνή, μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον τεράστιο πρόβλημα, που θα είναι στην ουσία αποτέλεσμα σωστής προπαγάνδας της αντίθετης πλευράς.

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Σας διαβεβαιώ ότι εγώ το έργο «Μακεδονικό» το έχω ξαναδεί σε άλλη έκδοση, την Παλαιστινιακή. Διαβάστε και διαπιστώστε τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων δείτε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα εκ των ουκ άνευ.

• Στα παλιά τα χρόνια υπήρχε στα Βαλκάνια μια περιοχή που λεγόταν Μακεδονία. Στα παλιά τα χρόνια υπήρχε στη Μέση Ανατολή μία περιοχή που λεγόταν Χαναάν και πολύ αργότερα Παλαιστίνη.

• Στη Μακεδονία ζούσαν τα χρόνια εκείνα Έλληνες και διάφορες άλλες φυλές που σήμερα δεν υπάρχουν. Στη Παλαιστίνη ζούσαν Εβραίοι και διάφορες άλλες σημιτικές φυλές που σήμερα δεν υπάρχουν.

• Κάποια στιγμή κατά το 7-10 αιώνα μ.Χ. κατέβηκαν και εγκαταστάθηκαν στην βόρεια πλευρά της Μακεδονίας Σλάβοι. Κάποια στιγμή τον 7 αιώνα μ.Χ. κατέλαβαν την Παλαιστίνη οι Μουσουλμάνοι που ήρθαν από την σημερινή Σαουδική Αραβία.

• Από τότε και μέχρι πρόσφατα το μοναδικό ανεξάρτητο κράτος που υπήρχε σε μακεδονική περιοχή ήταν αυτό του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου και κανένα άλλο. Στην Παλαιστίνη το μόνο ανεξάρτητα κράτη που υπήρχαν ήταν τα δύο Εβραϊκά βασίλεια της Ιουδαίας και του Ισραήλ.

• Κάποτε το Ελληνικό Μακεδονικό κράτος υποδουλώθηκε στους Τούρκους και μετά πολλών αιώνων σκλαβιάς απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1912-13. Κάποτε το εβραϊκό κράτος υποδουλώθηκε και μετά από πολλούς αιώνες σκλαβιάς και διασποράς απέκτησε την ανεξαρτησία του.

• Ποτέ δεν υπήρξε στην ιστορία της Μακεδονίας έθνος με την ονομασία Σλαβομακεδόνες ή Μακεδόνες του Αιγαίου ή όπως αλλιώς θέλουν αν ονομάζονται. Υπήρξαν Σλάβοι που κατοικούσαν στο Βόριο περιοχή της Μακεδονίας. Ποτέ στην ιστορία της Παλαιστίνης δεν υπήρξε Παλαιστινιακό έθνος όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται. Υπήρχαν Άραβες που κατοικούσαν στη Παλαιστίνη.

Παρόλα αυτά, κάποια μέρα, ως δια μαγείας δημιουργήθηκε το παλαιστινιακό πρόβλημα. Επτακόσιες χιλιάδες Άραβες πρόσφυγες, που έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1948, φτάνοντας στην Ιορδανία και τις άλλες Αραβικές χώρες, τους είπαν οι διάφοροι Άραβες ηγέτες ότι δεν είναι Άραβες αλλά ένα ξεχωριστό έθνος: Άραβες μεν, αλλά Παλαιστίνιοι Άραβες.

Στην αρχή το Ισραήλ γέλασε για το «ανεδαφικό» του θέματος αφού ήταν τις πάσης γνωστό ότι μέχρι την στιγμή εκείνη ό,τι λεγόταν παλαιστινιακό ήταν Εβραϊκό (π.χ. η Παλαιστινιακή ταξιαρχία που πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελείτο μόνο από Εβραίους) ενώ ότι ήταν Αραβικό λεγόταν Αραβικό (π.χ. Η Ανώτατη Αραβική Διοίκηση επικεφαλείς της οποίας ήταν ο Χουσεϊνι) Σήμερα το Ισραήλ κλαίει με μαύρο δάκρυ.

Το ίδιο συνέβη και με τους Σλάβους, όπου τα τελευταία χρόνια, κάποιοι ηγέτες τους είπαν ότι είναι ιδιαίτερη εθνότητα, Μακεδόνες και επί το ευκολότερο Σλαβομακεδόνες. Και αυτοί όχι μόνο το πίστεψαν αλλά έχουν και διεκδικήσεις.

Ας προσέξουμε διότι η πείρα δείχνει ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να δημιουργηθεί Μακεδονικό θέμα και να βρεθεί ο Μακεδόνας Αραφάτ να διεκδικήσει «τα νόμιμα και απαράγραπτα δικαιώματα του Μακεδονικού λαού.» Σας φαίνεται υπερβολικό? Για να δούμε το θέμα από τότε που ξεκίνησε:

Στην αρχή «έριχναν άδειες» από το ραδιόφωνο των Σκοπίων περί «Μακεδόνων». Προσέξτε τότε μιλούσαν απλώς για Μακεδόνες, ούτε καν για «Μακεδονική μειονότητα.» Απλώς Μακεδόνες. Από την Ελλάδα μεριά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άντε καμία φορά καμιά πλατωνική διαμαρτυρία (ας όψεται ο Ανδρέας Παπανδρέου και η φράση «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα και δεν παραχωρεί τίποτα»).

Μετά άρχισαν να ζητούν απλώς αναγνώριση της εθνότητας. Πάλι τσιμουδιά εμείς. Ξαφνικά απέκτησαν δική τους γραφή, πρόσθεσαν βιβλία, έκαναν την ελληνική ιστορία δική τους (ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δικό τους, όπως ο ΕΒΡΑΙΟΣ Χρηστός έγινε παλαιστίνιος όπως μα ς είπε ο Αραφάτ) άντε λίγη ιστορία και γεωγραφία (μέσα και η Θεσσαλονίκη) και χωρίς να καταλάβουμε τι έγινε ο κόσμος στο εξωτερικό άρχισε να μιλάει για Σλαβομακεδόνες. Βέβαιη η Ελλάδα ότι αυτή είναι χοντρή προπαγάνδα και τέτοια δεν περνούν στο εξωτερικό, γελούσε.

Δυστυχώς συνεχίσαμε να γελάμε όταν στάλθηκαν τα πρώτα «ενημερωτικά έντυπα», και όταν κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη οι προκηρύξεις του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μακεδονικού Στρατού» που ζητούσαν την απελευθέρωση του αλύτρωτου «Μακεδονικού Λαού», και σκάσαμε στα γέλια όταν οι Σκοπιανοί έκαναν προπαγανδιστικά θαύματα στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Στις 3 Σεπτεμβρίου πέρσι (σ.σ. 3 Σεπτεμβρίου 1991) τινάχτηκε με βόμβα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστραλία. Αν λάβουμε υπόψη μας, ότι ειδικά στην Αυστραλία και στον Καναδά η πλειοψηφία των πολιτικών και της κοινής γνώμης πιστεύει ακράδαντα τη Σκοπιανή εκδοχή των πραγμάτων είναι λογικό να υποθέσουμε, ότι η παραπάνω βομβιστική ενέργεια έχει άμεση σχέση με το Σκοπιανό θέμα και όχι με την 3η Σεπτεμβρίου του Καλλέργη ή του ΠΑΣΟΚ.

Και μη σας φανεί περίεργο αν δούμε στο μέλλον τα Σκόπια να έχουν ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις και να τις κατακτούν και από πάνω. Φτάνει οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών να συμφέρουν στους γείτονες και παγκόσμιους παράγοντες, όπως έγινε με το Παλαιστινιακό. Και αυτή τη στιγμή μια τέτοια περίπτωση συμφέρει πολλούς μεταξύ των οποίων και την Τουρκία και κάποιες φίλες(;) χώρες της ΕΟΚ.

Αυτά που κάνει τώρα η κυβέρνηση σαφώς είναι σωστά αλλά χρειάζεται περισσότερα, ειδικά στο τομέα της προπαγάνδας και ενημέρωσης. Έναν τομέα που είναι πολύ δύσκολος και που η κυβέρνηση υποφέρει πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά γράφτηκαν το 1992. Σήμερα τα Σκόπια (και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα όχι το όνομα) μιλάει για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ελληνική πλευρά της Μακεδονίας. Ο θεός να βάλει το χέρι του, τι άλλο θα δούμε.»

 1. harrylogy
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 5:56 πμ

  Το αρθρο αυτο ειναι η μεγαλυτερη πατατα,για να μη το αποκαλεσω αλλιως,του Κοεν.Κανει 2πλη αρνηση μειονοτητων,Μακ στην Γκρης & Παλαιστινιακη στο Ισραηλ…Τον ειχα συμβουλεψει να το εξαφανισει & δεν με ακουσε.Αν νομιζετε οτι πουλωντας εκδουλευση στους Γραικους 1) θα κερδισετε κατι 2) θα παψουν να ειναι αντισημ,ειστε γελασμενοι.Αναρωτιεμαι τι θεση εχει ο ΚΙΣ της Δ.τ. Μακεδονιας…Εχω αρθρα για Εβραιους στο μπλογκ μου,διαβαστε τα να διδαχτειτε για ασκηση ορθης πολιτικης & προπαγανδας…

 2. Israelman
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 6:28 πμ

  Δεν συμφωνώ πως είναι «πατάτα». Ούτε πως προσπαθεί να κάνει τους Ελληνες να μην είναι αντισήμίτες – εάν αυτό είναι ένα από τα παραπροϊόντα του άρθρου δεν θα ήταν άσχημο, αλλά δεν πρόκειται να έχουμε τέτοιο παραπροϊόν.Εκείνο που κάνει αυτό το άρθρο πολύ ενδιαφέρον είναι η «προφητική» του, γιατί γράφτηκε το 1992 και αυτά που αναφέρει πραγματικά συμβαίνουν σήμερα. Πιστεύω να γνωρίζεις ότι παρ’ όλο που στην Ελλάδα ακόμα μιλάμε για θέμα ονόματος, το όνομα Μακεδονία για την ΦΥΡΟΜ πια μεταχειρίζεται διεθνώς από όλα τα ξένα ΜΜΕ και «λαϊκώς» από τον κόσμο γενικά όταν αναφέρονται στην ΦΥΡΟΜ και δεν γνωρίζουν το θέμα. Είναι πια δεδομένο πως η Χώρα λέγεται Μακεδονία. Αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί στην ΦΥΡΟΜ και τώρα πια διεκδικούν και άλλα – όπως λέει και το άρθρο. Αρχίζουν σιγά-σιγά, με τις «μειονότητες» – μας το βάζουν μαλακά με βαζελίνη για να μην πονάει:) Μόνο στη Ελλάδα είμαστε υπό την εντύπωση πως ακόμα «μαχόμαστε» για το όνομα.Ναι, υπάρχει Σλαβική ή ΦΥΡΟΜιακή μειονότητα – όμως δεν είναι Μακεδονική μειονότητα. Δυστιχός έτσι περνάει έξω, Μακεδονική μειονότητα – όπως στο Ισραήλ κανονικά θα έπρεπε να ήταν Αραβική μειονότητα, όχι Παλαιστινική – άσχετα πως με την πάροδο των χρόνων αυτοί οι Άραβες έχουν δημιουργήσει εθνική ταυτότητα – κάτι που με την πάροδο των χρόνων θα μπορούσε να γίνει και στην δική μας Μακεδονία.

 3. Israelman
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 6:31 πμ

  Ποιό είναι το μπλογκ σου? Στο όνομά σου δεν υπάρχει link.

 4. harrylogy
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 7:19 πμ

  Ειτε ονοματιστουν Μακεδονες ,ειτε αλλιως,οι…Μακεδονες ειναι εθνος των Βαλκανιων,οπως οι Βουλγαροι…Οι Παλαιστινιοι ειναι Παλ,ουτε Αιγυπτιοι,ουτε Λιβανεζοι,ουτε Ιορδανοι,ουτε Συριοι…Αυτο το " μας " που κοπανατε συνεχεια δεν αντεχω…Δεν καταλαβαινεις οτι οι Γραικοι δεν σε θεωρουν " Ελληνα "," δικο τους ",αλλα ξενο ? Οσο & να χτυπιεσαι & να προδιδεις τον Εβραισμο σου," ελληνας δεν θα γινεις ποτέ "…Καταλαβε το & πολιτευσου…σαν Εβραιος της Γκρης…http://harrylogy.blogspot.com

 5. Israelman
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 7:45 πμ

  Για τα πρώτα δύο σχόλια περί Μακεδόνες και Παλ, ας συμφωνίσουμε πως διαφωνούμε. Για το "μας" πως οι Ελληνες δεν θα με δεχθούν σαν Ελληνα το καταλαβαίνω – όμως μεγάλωσα σαν Ελληνας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και να χτυπιούνται οι μή-Εβραίοι. Είναι μεγάλο λαθος της Ελλάδας που δεν μπορεί και δεν θέλει να αφομοιώσει το "ξένο" πληθυσμό της. Και κατά κάποιο τρόπο, η επιτυχής αφομοίωση των ξένων σε άλλα κράτη είναι και ένα μέρος της επιτυχίας αυτών των κρατών. Εάν η Ελλάδα έκανε σωστή αφομοίωση, δεν θα υπήρχε θέμα αρνητικής εκμετάλευσης Σλαβομακεδονικής ή Αλβανικής ή Τουρκικής μειονότητας.Σε ένα παλιό σχόλιο που έκανα σε άλλο άρθρο ήταν που πριν μερικά χρόνια 25 Μαρτίου σε μαθητικές παρελάσεις η καλυτερη μαθήτρια ήταν "Αλβανίδα". Η οικογένειά της είχε μεταναστευσει. Δεν θυμάμαι αν το κοριτσι είχε γενηθεί στην Ελλαδα ή ήταν μωρό όταν ήρθαν στην Ελλαδα, όμως το γεγονός είναι πως μεγάλωσε στην Ελλαδα και ήταν η καλυτερη μαθήτρια σε Ελληνικό σχολείο. Οι ξενόφοβοι όμως Ελληνες καβάλησαν τα δέντρα όταν το σχολείο της έδωσε την σημαια για την παρέλαση. "Πως είναι δυνατόν να δώσουμε την σημαία σε Αλβανή" φωνάζαν όλοι οι καράβλαχοι.

 6. Israelman
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 8:03 πμ

  Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου Harrylogy. Γράφεις με σαρκαστικό χιούμορ – ωραίο είναι.

 7. harrylogy
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 8:53 πμ

  Η "αφομοιωση " ειναι πονηρη κουβεντα & δικοπο μαχαιρι.Το θεμα εθνικοτητας & πολιτοτητας ( " υπηκοοτητας " ) ειναι απλο αλλα μεγαλο,γι ' αυτο τα λεμε στη πορεια…

 8. FOTIS ZYGOULIS
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 9:36 μμ

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΒΡΑΙΟΣ Η ΓΡΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΣΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ ΚΑΛΟΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΣΦΙΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΩΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

 9. Zan Koen
  Φεβρουαρίου 27, 2009 στο 11:23 μμ

  @Ζιγούλη, Κύριε Ζαγούλη είπατε:ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ."Άντε να το εξηγήσετε αυτό στην Ελλάδα. Μου κάνει εντύπωση πως η Ελλάδα δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάς και το Ισραήλ είναι οι δύο μόνες χώρες στη περιοχή που εξ ορισμού δεν μπορούν να εξισλαμιστούν ενώ παράλληλα έχουν σύνορα με Μουσουλμανικές χώρες. και να μου το θυμηθείτε ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια η Τουρκία θα είναι ένα ισλαμικό φανταμεναταλιστικό κράτος.

 10. harrylogy
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 3:24 πμ

  Το επωνυμο Ζυγκουλι ειναι μαλλον αρβανιτικο…Οι Εβραιοι ειναι ο ιδιος λαος,εδω & 2000 χρονια. Οι περισσοτεροι ειναι καθαροαιμοι ,δεν προερχονται απο μικτους γαμους & εχουν Εβραιοφατσα… Υπαρχουν μονο λιγοι γυφτοι προσηλυτισμενοι στον Ιουδαισμο,που μπορουν να λογαριαστουν σαν γιαλαντζη " Εβραιοι"…Οι Ελληνες ειναι ενας αρχαιος λαος που εχει πεθανει εδω & 1700 χρονια,απο τους πρωτους αιωνες του Βυζαντιου.Οι Γραικοι ειναι εθνος των Νεωτερων Χρονων,γραικοποιημενοι Βαλκανιοι,κυριως Αλβανοι στο Νοτο,Βλαχοι ,Σλαυοι & τουρκοσποροι στο Βορρα,μαζι με πολλους γυφτους…Οι Εβραιοι εχουν κορυφαιο πολιτισμο,ειναι #1 παγκοσμια,στα αρματα,στα γροσια & στα γραμματα,οι Γραικοι ειναι απολιτιστοι .στο #27…Εβραιοι & Γραικοι εχουν δεσμους αιματος,καθοτι πολλοι επιφανεις Γραικοι ειναι εκγραικισμενοι Εβραιοι,οπως οσοι εχουν Εβραικο επωνυμο,αλλα & οι…Σολωμος,Κοραης,Βενιζελος,Σημιτης κ.ο.κ…Μεγαλυτερος κινδυνος για τον Εβραισμο σημερα,χειροτερος απο το Ολοκαυτωμα,οι μικτοι γαμοι,οπου ξενερωνεται το Εβραικο DNA …

 11. Israelman
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 10:43 πμ

  Θα είναι συνταρακτικό εάν η Τουρκία πραγματικά το γυρίσει στον φονταμενταλιστικό. Από την μία το βλέπω πιθανό με ένα Ισλαμικό πραξικόπημα. Από την άλλη νομίζω πως η Τουρκική κυβέρνηση είναι δυνατή για να αντισταθεί και οι Τούρκοι στις μεγάλες πόλεις είναι αρκετά μοντέρνοι που δεν θα ανεχώντουσαν τους Ισλαμιστές. Όλα είναι πιθανά. Η Ελλάδα, και γενικά όλη η Ευρώπη θα ταρακουνηθεί με κάτι τέτοιο.Ρε Harry, Δεν είναι δυνατόν να χάθηκαν οι Έλληνες – τι είναι? Μάγια και Αζτέκοι? 🙂 Ακόμα και οι Μάγια ποτέ δεν εξαφανίστηκαν στην πραγματικότητα. Αναμιχτήκανε με τους Ισπανούς. Σε όλα υπάρχει συνέχεια.

 12. harrylogy
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 7:43 μμ

  Οι Ελ πεθαναν…Οπως πολλα εθνη της αρχαιοτητας.Τελεια & παυλα.Οποιος κυνηγαει φαντασματα,ειναι μυθολογικος φασιστας,σαν τον Μουσολινι, που εκανε…"πορεια προς τη Ρωμη " οπως ο …Ιουλιος Καισαρας…Μακαρι στη Τουρκια να γινει πραξικοπημα. Ο Ερντογκαν εχει πουλησει πολυ τσαμπουκα.

 13. harrylogy
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 7:51 μμ

  Τωρα ειδα το ουφο ποστ των " Σπαρτιατων "…Για σπαρταριστά γέλια…400 χρονια στα χαρεμια της Οθωμανικης,τετοιες τερατογενεσεις δημιουργηθηκαν…

 14. Anonymous
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 8:03 μμ

  ΚΑΙ ΣΥ ΧΑΡΡΥΛΟΓΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ…ΑΥΡΙΟ…ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ…

 15. harrylogy
  Φεβρουαρίου 28, 2009 στο 8:58 μμ

  Για να μη χαλαμε & το ξενο μπλογκ, τερματιζω τη κουβεντα με μπασταρδους τρελλους που παριστανουν τον αρχαιο…Οι Φραγκοι εχουν μια εκφραση…:" Allez b**** comme les Greques…"

 16. Ζαν Κοέν
  Μαρτίου 1, 2009 στο 12:29 πμ

  @Φίλοι της αρχαίας ΣπάρτηςΕίπατ: Ο πατέρας του Σίμωνα Πέρεζ σώθηκε από τη ναζιστική θηριωδία, βρίσκοντας καταφύγιο στο Άγιο Όρος όπου και τον έκρυψαν Έλληνες μοναχοί…Την ίδια ακριβώς εποχή η παράνομη ισραηλινή οργάνωση (δεν υπήρχε ακόμα Ισραήλ)Mosad le aliya bet (καμία σχέσει με την σημερινή mosad)έσωζε φυγαδεύοντας στην Αίγυπτο το Γεώργιο Παπανδρέου (τον παπού του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ) από την Χαλκίδα μέσω Τουκίας, Λίβανο, Παλαιστίνη στην Αίγυπτο. την πλήρη ιστορία την έχω γράψει πριν περίπου 20 χρόνια στην Καθημερινή.

 17. Ζαν Κοέν
  Μαρτίου 1, 2009 στο 12:39 πμ

  @Φίλοι της Αρχαίας ΣπάρτηςΌσον αφορά τον Μίκη Θεοδωράκη διαβάστε τη συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα haretswww.cohen.gr/hpg11.htm.Το κακό ξεκίνησε από συνέντευξη που έδωσε και χαρακτήρισε τους Εβραίους ρίζα του κακού

 18. harrylogy
  Μαρτίου 1, 2009 στο 1:18 πμ

  Επειδη λοιπον …" ουδεις ασφαλεστερος εχθρος απο τον ευεργετηθεντα ",τοσο ο Γεωργιος Παπ ηταν αντισημιτης,οσο & οι Ανδρεας & Γιωργος εγγονος εκαναν τον δολοφονο Αραφατ "αδελφο" τους & τον εσωσαν το '83 & το ' 03 στη Ραμαλα…Επρεπε απο το '81 οι Εβραιοι να ειχαν καταλαβει τι εστι φαμιλια Παπανδρεου & να τους ειχαν αντιμετωπισει…

 19. Israelman
  Μαρτίου 1, 2009 στο 2:31 πμ

  Ευχαριστώ τον "Σπαρτιάτη" για τα εποικοδομητικά και πολύ ενδιαφέρωντα σχόλια. Δεν γνώριζα τις ιστορίες περί Σιμόν Πέρεζ και Παπανδρέου. Με βάση του σχολίου του Ζαν για τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό της Τουρκίας, βρήκα σήμερα ένα άρθρο πάνω σε ακριβώς αυτό το θέμα και το ανέβασα.http://israelyesgr.blogspot.com

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: