Αρχική > Uncategorized > ΤΟ ΑΜΜΑΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

ΤΟ ΑΜΜΑΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

Του KHALED ABU TOAMEH της εφ. Jerusalem Post.

Οι Ιορδανικές αρχές άρχισαν την αφαίρεση της υπηκοότητας χιλιάδων Παλαιστίνιων που ζουν στην Ιορδανία για να αποφύγουν την πιθανότητα να θελήσουν να μείνουν μόνιμα στο Βασίλειο.

Αυτό το νέο μέτρο αύξησε την ένταση στις άσχημες σχέσεις μεταξύ των Ιορδανών και των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι αποτελούν το 70% του Ιορδανικού πληθυσμού. (Σχόλιο: Δηλαδή χωρίς Παλαιστίνιους, η Ιορδανία δεν υπάρχει, ή βασικά είναι ένα άδειο κράτος!!! Παμ’ παρακάτω…)

Το Σαββατοκύριακο, δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Ιορδανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Faisali φωνάζαν συνθήματα ενάντια των Παλαιστινίων κατηγορώντας τους ως προδότες και συνεργάτες του Ισραήλ. Al-Faisali έπαιζε την αντίπαλο Wihdat, που αποτελείται από Ιορδανο-Παλαιστίνιους παίκτες στην Ιορδανική πόλη Zarqa.

Η αστυνομία επενέβει για να σταματήσουν τους Ιορδανούς που επιτεθήκαν με μπουκάλια και πυροτεχνήματα για να λυντσάρουν τους παίκτες και οπαδούς της Wihdat.

Ο πρίγκιπας Ali bin Hussein, καταδίκασε τα ρατσιστικά γεγονότα και είπε πως οι συληφθέντες θα τιμωρηθούν.

Πολλοί άλλοι πολιτικοί καταδίκασαν τα γεγονότα.

Πολλοί Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ιορδανία είναι πεπισμένοι πως οι Ιορδανικές αρχές προσπαθούν να τους διώξουν με κάθε μέσο – λέει ο Δικηγόρος Ismail Jaber, που ζει στην Ιορδανία εδώ και 20 χρόνια.

Μεγάλο το άρθρο, με τις λεπτομέρειες εδώ.

Το επαναλαμβανόμενο συμπέρασμα είναι πως στην πραγματικότητα κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους Παλαιστίνιους.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον Αραβικό/Ισλαμικό κόσμο είναι η διαιώνιση του «Παλαιστινιακού Προβλήματος/Θέματος» για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, για την επιβίωση των μοναρχιών και Ισλαμικών Δικτακτορικών καθεστώτων και για τον μέγιστο Αραβο-Ισλαμικό και υπέρτατο σκοπό: Την Καταστροφή του Ισραήλ.

Παλαιστίνη δεν ήταν ποτέ το σημερινό Ισραήλ. Η Παλαιστίνη πάντα ήταν και είναι η σημερινή Ιορδανία, αφού το 70% είναι Παλαιστίνιοι. ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ της εκατό!!!!!! Ακόμα και πριν την ίδρυση του Ισραήλ, η πλειοψηφία της Ιορδανίας ήταν οι λεγόμενοι Παλαιστίνιοι.

http://israelyesgr.blogspot.com/

 1. Kazantzidis Anastasios
  Ιουλίου 23, 2009 στο 5:43 μμ

  Τι λες γι αυτό το ποστ?http://greece-salonika.blogspot.com/2009/07/m.html

 2. Israelman
  Ιουλίου 23, 2009 στο 11:22 μμ

  Είναι πολύ γνωστή αυτή η φωτογραφία σε αυτούς που ασχολούνται με το θέμα. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι, αλλά ίσως θα ήταν καλό να γίνει λίγο πιο γνωστό ένα κομμάτι της ιστρορίας που δεν αναφέρεται τόσο πολύ.

 3. ArisMUC
  Ιουλίου 24, 2009 στο 3:19 πμ

  Ο πληθυσμός του Χ.Β. της Ιορδανίας είναι 6,5 εκ., εκ των οποίων τα 2εκ. είναι "Παλαιστίνιοι Πρόσφυγες". 60%-80% είναι οι κάτοικοι του Βασιλείου, οι οποίοι είναι Άραβες καταγόμενοι από την ιστορική περιοχή-εντολή της Παλαιστίνης, δηλ. την Γάζα, το Ισραήλ (χωρίς τα Γκολάνι), την Ιουδαία και Σαμάρια (την λεγόμενη "Δυτ. Όχθη") και την υπερ/πέραν του Ιορδάνη Παλαιστίνη, την Υπεριορδανία.

 4. Israelman
  Ιουλίου 24, 2009 στο 10:10 πμ

  Και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που μου είπε κάποιος:H Ιορδανία σκότωσε τον Σεπτέμβρη του 1970 περισσότερους "Παλαιστίνιους" από όσους το Ισραήλ από τότε μέχρι σήμερα!Δεν είδα ποτέ καμιά πορεία στην πρεσβεία της Ιορδανίας!

 5. Kazantzidis Anastasios
  Ιουλίου 27, 2009 στο 5:01 μμ

  Γιατί δεν ανοίγεις κουβέντα για την προοπτική ένταξης του Ισραήλ στην Ε.Ε.;

 6. Israelman
  Ιουλίου 28, 2009 στο 12:44 πμ

  Καλή ιδέα. Θα ανεβάσω κάτι.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: