Αρχική > Uncategorized > To Ισραήλ Βοηθάει τους Άραβες και Καλυτερεύει τις Συνθήκες Διαβίωσης των Παλαιστινίων.

To Ισραήλ Βοηθάει τους Άραβες και Καλυτερεύει τις Συνθήκες Διαβίωσης των Παλαιστινίων.

Οκτώβριος 15, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Πηγή: Τhe Israel Project (TIP). Το  Ισραήλ φέρνει Εβραίους και Άραβες πιο κοντά μέσω πολλών προγραμμάτων συμβίωσης, ενώ συγχρόνως η Κυβέρνηση συνεχίζει με πραγματικές ενέργειες την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των Παλαιστινίων.

Σημάδια οικονομικής ανάπτυξης στην Ραμάλα της Δυτ. Όχθης. Photo courtesy of The Israel Project

Aπό το 2007, το Ισραήλ έχει βγάλει 170 σημεία ελέγχου στην Δυτ. Όχθη. Έτσι οι Παλαιστίνιοι μετακινούνται πιο εύκολα και προωθούνται οι ευκαιρίες για οικονομικές και τουριστικές επιχειρήσ εις στις Παλαιστινιακές περιοχές.

Επίσης το Ισραήλ έχει διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Όχθης με αποτέλεσμα της αυξησης του ΑΕΠ (GDP) στο 5.5% στο πρώτο τρίμηνο του 2009 – αυτή η αύξηση είναι υπερδιπλάσια της Ελλάδας!!

Με την βοήθεια του Ισραήλ, η πόλη της Δυτ. Όχθης, Jenin έχει χτίσει μία νέα γειτονιά που περιλαμβάνει ένα μοντέρνο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο και 500 νέες κατοικίες. Επίσης στην Nablus έχει χτιστεί ένα νέο ξενοδοχείο.

Ξένοι τουρίστες που πηγάινουν στις πόλεις της Δυτ. Όχθης, με τον τουρισμό της Βηθλεέμ να έχει διπλασιαστεί στους 1 Εκατομμύριο τουρίστες το 2008.

Η Ιεριχός είχε περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες το 2008.

Το Ισραήλ έχει υπερδιπλασιάσει τις άδειες εργασίας στους Παλαιστίνιους που μπορούν να δουλέψουν στο εσωτερικό του κράτους του Ισραήλ και αυξήθηκαν οι ώρες λειτουργίας της Γέφυρας Allenby ώστε να αναπτυχθεί το εμπόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας.

Το Ισραήλ μπόρεσε να κάνει όλες αυτές τις ενέργειες λόγω της δραματικής μείωσης της τρομοκρατίας μέσω μέτρων όπως του Αντιτρομοκρατικού Αμυντικού Τοίχους.

Οι Τρομοκρατικές επιθέσεις από την Γάζα έχουν μειωθεί αισθητά, με 19 πυραυλικές επιθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2009, συγκριτικά με 407 πυραυλικές επιθέσεις τον Ιανουάριο του 2009.Ο Ισραηλινός Αμυντικός Στρατός διαλύει ένα σημείο ελέγχου στην Χεβρώνα (Δυτ. Όχθη) . Photo courtesy of The Israel Project

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: