Αρχική > Uncategorized > Αυτοάμυνα δεν είναι Έγκλημα Πολέμου – ΟΗΕ… Συνέχεια… – Μία Λογική Φωνή.

Αυτοάμυνα δεν είναι Έγκλημα Πολέμου – ΟΗΕ… Συνέχεια… – Μία Λογική Φωνή.

Οκτώβριος 19, 2009 Σχολιάστε Go to comments

O κακόμοιρος ο Συνταγματάρχης, ξώδεψε φαιά ουσία για να απευθυνθεί στο Τζιμπουτί, την Γκάνα, την Κούβα, την Νιγηρία και άλλους τριτοκοσμικούς (βλ. προηγούμενη ανάρτηση)…

Κατάθεση στα Ηνωμένα Έθνη
(Βίντεο της ομιλίας στο τέλος της ανάρτησης)

Αυτοάμυνα δεν είναι Έγκλημα Πολέμου
Ομιλία του Συνταγματάρχη Richard Kemp, 16 Οκτωβρίου 2009

Colonel Richard KempΟΗΕ Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 12η Ειδική Συνέλευση

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.

Είμαι πρώην Διοικητής των Βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Υπηρέτησα με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, ήμουν διοικητής στρατιωτών στην Βόρεια Ιρλανδία, Βοσνία, και Μακεδονία (σχόλιο Ισραελμαν: φυσικά εννοεί τα Σκόπια!!), και πήρα μέρος στον Περσικό Πόλεμο. Πέρασα πολύ καιρό στο Ιράκ από την εισβολή του 2003 και δούλεψα στο θέμα της Παγκόσμιας Τρομοκρατίας εκ μέρους της Βρετανικής Κυβέρνησης Μυστικών Υπηρεσιών.

Κύριε Πρόεδρε, βασιζόμενος στις γνώσεις μου και εμπειρία, μπορώ να σας πω το εξής: Κατά την διάρκεια της Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, πήραν τέτοια μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των αθώων πολιτών στην εμπόλεμη περιοχή όσο κανένας άλλος στρατός στην πολεμική ιστορία.

Το Ισραήλ το έκανε αυτό, ενώ αντιμετώπιζε έναν εχθρό ο οποίος καθιστούσε επίτηδες τις πολεμικές του ενέργειες πίσω από την ανθρώπινη ασπίδα των αθώων πολιτών.

Η Hamas, όπως και η Hizballah, είναι άριστοι στην καθοδίγηση των ΜΜΕ. Και οι δύο, πάντα θα έχουν ανθρώπους έτοιμους να δώσουν συνεντεύξεις που καταδικάζουν τις Ισραηλινές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου. Είναι εκπαιδευμένοι στο στήσιμο και την διαστρέβλωση των γεγονότων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αντιμετωπίζουν την πρόκληση που εμείς οι Βρετανοί δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον ίδιο βαθμό και με την ίδια ένταση. Είναι η αυτόματη πεποίθηση πολλών στα Διεθνή ΜΜΕ, και διεθνή γκρουπ ανθρωπιστικών δικαιωμάτων, ότι οι IDF έχουν πάντα άδικο και κάνουν κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αλήθεια είναι πως οι IDF πήραν εξαιρετικά μέτρα ώστε να πληροφορήσουν του πολίτες της Γάζας των περιοχών που επρόκειτο να είναι στο στόχαστρο, πετάξανε πάνω από 2 εκατομμύρια φυλάδια και πήραν πάνω από 100.000 τηλεφώνα. Πολλές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είχαν καταστρέψει δυνάμεις της Χαμάς ακυρώθηκαν για να μην υπάρξουν θανάτοι αθώων πολιτών. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι IDF επιτρέψανε τεράστιες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας να μπει στην Γάζα. Το να παραδωθεί και να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια, στην κυριολεξία, στα χέρια των εχθρών σου, για τον στρατιωτικά σκεφτόμενο, συνήθως είναι απίστευτο. Όμως η IDF πήρε αυτά τα ρίσκα.

Παρ’ όλα αυτά, φυσικά αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν. Οι πόλεμοι είναι ένα χάος και γεμάτοι λάθη. Έχουν γίνει λάθη από Βρετανούς, Αμερικάνους και άλλες στρατιωτικές Δυνάμεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, πολλά από τα οποία μπορούν να αποδωθούν σε ανθρώπινο λάθος. Όμως τα λάθη δεν είναι εγκλήματα πολέμου.

Αντιθέτος, οι θάνατοι αθώων πολιτών ήταν το αποτέλεσμα του τρόπου που πολεμά η Χαμάς. Η Χαμάς επίτηδες προσπάθησε να θυσιάσει τους ίδιους τους τους πολίτες.

Κύριε Πρόεδρε, το Ισραήλ δεν είχε καμία άλλη επιλογή εκτός της άμυνας των πολιτών της με το να σταματήσει τις πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς.

Και θα πω το εξής άλλη μια φορά: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πήραν τέτοια μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των αθώων πολιτών στην εμπόλεμη περιοχή όσο κανένας άλλος στρατός στην πολεμική ιστορία.

Ευχαριστώ Κύριε Πρόεδρε.

http://israelyesgr.bravejournal.com/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: