Αρχική > Uncategorized > Το Αμερικάνικο Κονγκρέσο Καταδικάζει την Έκθεση Goldstone

Το Αμερικάνικο Κονγκρέσο Καταδικάζει την Έκθεση Goldstone

Νοέμβριος 4, 2009 Σχολιάστε Go to comments


Θα ήθελα να ήξερα τι βαθμό έπαιρνε ο Goldstone στο σχολείο στο μάθημα της έκθεσης  Εάν ο Goldstone λοιπόν ήταν μαθητής στο σχολείο και έδινε στην δασκάλα μία έκθεση όπως την τελευταία που έδωσε στον ΟΗΕ, μάλλον θα έμενε μετεξεταστέος! Εκτός βέβαια αν η δασκάλα ήταν από το Τζιμπουτί, την Γκάνα ή κάποια άλλη παρόμοια χώρα. Ωπα, συγνώμη, σε αυτές τις χώρες ο μαθητής μας Goldstone δεν θα είχε δασκάλα αφού οι γυναίκες σε αυτές τις χώρες είναι στο 99.9% αγράμματες. Θα είχε έναν, σκοταδιστή άνδρα δάσκαλο!

Έτσι λοιπόν αγαπητοί, οι αντιπρόσωποι της Αμερικάνικης κυβέρνησης καταδικάσανε σχεδόν ομοφώνως την μονομερή και χωρίς υπόβαθρο έκθεση Goldstone. Βέβαια η ψήφος δεν είναι δεσμευτική, όμως είναι μια κριστάλινη σφαίρα για το επερχόμενο Βέτο που θα φάει η έκθεση στον ΟΗΕ.

Τα αποτελέσματα:

  • 334 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της καταδίκασης της έκθεσης
  • μόνο 36 ψήφησαν κατά της καταδίκασης και
  • 22 αρνήθηκαν να ψηφίσουν.


Η καταδίκη της έκθεσης είχε και κερασάκι στην κορυφή το οποίο έλεγε: «η έκθεση είναι ανεπανόρθωτα προκατειλημμένη και ανάξια περαιτέρο εξέτασης ή νομιμότητας».

Όταν η πιο αριστερή κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση που έδωσε το χέρι για συμβιβασμό και φιλία στον Ισλαμο-Αραβικό κόσμο αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στην έκθεση Goldstone, μας λέει το αυτονόητο, μας λέει πως η υπομονή της Δύσης τελειώνει.

Ο Ομπάμα στίς προεκλογικές του ομιλίες είπε «… δεν διαφωνώ ότι ίσως να χρειαστεί η βία… όμως δεν πρέπει να απορίψουμε πρώτα την διπλωματία…». Ο Ομπάμα μάλλον άνοιξε την πόρτα στην διπλωματία για να αποδείξει πέρα κάθε αμφιβολία του κοινού νου ότι πραγματικά οι εξτρεμιστές τύπου Χαμάς, Χεσμπολλά και Ιράν δεν είναι συνενοήσημοι.

Βλέπουμε επίσης πως στην απαίτηση των Παλαιστινίων προς την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον ότι δεν θα συνεχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες εαν δεν παγώσουν ολοκληρωτικά το χτίσιμο σπιτιών από το Ισραήλ, η άκρως αριστερή και σοσιαλίστρια Αμερικάνα υπουργός είπε: «… ο στόχος μας (των ΗΠΑ) είναι η ειρήνη και η δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ… δυστυχώς ο στόχος της Παλαιστινιακής αρχής είναι η χάραξη εσωτερικής πολιτικής» και «…το Ισραήλ έχει κάνει πρωτοφανής παραχωρήσεις…»

Η Ισραηλινή κυβέρνηση επανέλαβε την διάθεση να συνεχίσουν την ειρηνευτική διαδικασία και συνομιλίες αμέσως. Η Παλαιστινική Αρχή και πάλι αρνήται κατηγορηματικά την ειρήνη και το υποτιθέμενο πολυπόθητο Παλαιστινιακό κράτος. Τα λάθη του Γιάσσερ Αραφάτ επαναλαμβάνονται… δεν μαθαίνουν από την ιστορία!

Το παρακάτω βίντεο είναι πολύ καλό.

http://israelyesgr.bravejournal.com/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: