Αρχική > Uncategorized > Πολλαπλά Γεγονότα Συνδέουν/Διαχωρίζουν αυτές τις Χώρες: Ελλάς, Τουρκία, Ισραήλ, Σουδάν, Ευρώπη, Λίβανος

Πολλαπλά Γεγονότα Συνδέουν/Διαχωρίζουν αυτές τις Χώρες: Ελλάς, Τουρκία, Ισραήλ, Σουδάν, Ευρώπη, Λίβανος

Νοέμβριος 10, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Ελλάς/Τουρκία/Ισραήλ:

Πολλά σημαντικά πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Ο σχολιαστής Dennis σε άλλη ανάρτηση ανέφερε άρθρο που επισημαίνει την προφανή καλυτέρευση των σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ. Αυτό είναι εμφανές με δύο τρόπους.

Πρώτον η Ελλάδα δεν ψήφισε την μονομερή έκθεση Goldstone – ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα που ιστορικά έπαιρνε σταθερές φιλοαραβικές/φιλοπαλαιστινικές θέσεις.

Δεύτερον, το Ισραήλ και η Ελλάδα θα κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις μαζί.

Σε κάθετη αντίθεση με τα παραπάνω, η Τουρκία δεν πήρε μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ γιατί το Ισραήλ είχε συμμετοχή.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγιπ Ερντογκάν ανακοίνωσε πως θα ένιωθε πιο άνετα να συνομιλήσει με τον Κατηγορούμενο και υπεύθυνο για την γεννοκτονία στο Νταρφούρ, Σουδανό πρόεδρο Omar Hassan al Bashir αντί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu!!!

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ερντογάν αρνήται πως ο al-Bashir είναι γεννοκτόνος γιατί «…ένας Μουσουλμάνος δεν θα έκανε ποτέ τέτοια πράγματα…». Χαχαχαχα

Επίσης η Τουρκία παίρνει καθοριστικά αρχηγικό ρόλο στρατηγικής συμμαχίας με τις υπόλοιπες Ισλαμο-Αραβικές Δικτατορίες αφού είναι η αμφιτρίονα χώρα για το Ισλαμικό Συνέδριο που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Όλα αυτά τα βήματα από μέρος της Τουρκίας είναι προβοκατόρικα. Νόμιζε ότι μέχρι τώρα είχε προβλήματα στην ένταξή της στην ΕΕ; Τώρα να δούμε τι προβλήματα θα έχει.

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο δεν έχω ακούσει τίποτα για την Ευρωπαική ένταξη της Τουρκίας από καμία πλευρά – ούτε από την Τουρκία, ούτε από την Ευρώπη. Αυτό μάλλον είναι επειδή η Ευρώπη δεν θα θελήσει να βάλει στα σύνορά της μία χώρα με καθαρά συμμαχικές/αρχηγικές βλέψεις προς τον Ισλαμο-Αραβικό κόσμο, αλλά ούτε και η Τουρκία φαίνεται να ενδιαφέρεται αφού κάνει τόσο δραματικά βήματα προς την Ανατολή.

Με τα παραπάνω, όσο περνάει ο καιρός, τόσο βλέπω ότι δημιουργούνται πια καθαρές και συγκεκριμένες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ανατολής-δύσης, μεταξύ Δυτικού πολιτισμού και Ισλαμο-Αραβικού σκοταδισμού, μεταξύ Δυτικής Ιμπεριαλιστικής Ελευθερίας και Ισλαμικής Ιμπεριαλιστικής Δικτατορίας – έννοιες που κάποια στιγμή θα έρθουν σε σύγκρουση.

Παλαιστίνη/Ισραήλ:

Σε άλλα γεγονότα έχουμε τον Μαχμούντ Αμπάς Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να απειλεί ότι δεν θέλει να είναι πια πρόεδρος και δεν θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές, γιατί όπως λέει ο Αμπάς, «…το Ισραήλ δεν θέλει ειρήνη…» – παρόλο που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχεδόν καθημερινά ζητάει από τον Αμπάς να συναντηθούν για άμμεσες συνομιλίες για ειρήνη και δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Πιθανά σενάρια εξελίξεων:

1. Ο Αμπάς πράγματι παραιτήται. Την θέση του παίρνει ο Σαλάμ Φαγιάντ, σημερινός Παλαιστίνιος πρωθυπουργός. Τεχνοκράτης και πραγματιστής που έχει μιλήσει για δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους μέσα σε δύο χρόνια.

2. Ο Αμπάς παραιτήται. Η Χαμάς παίρνει την διακυβέρνηση της Δυτικής Όχθης μαζί με την Γάζα. Τότε χέσε μέσα. Το Ισραήλ κλείνει απευθείας τα σύννορα μεταξύ Ισραήλ και Δυτικής Όχθης και γεννιέται το νέο Τρομοκρατικό Παλαιστινιακό κράτος σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.

3. Ο Αμπάς παραμένει πρόεδρος και κάποια στιγμή συμφωνεί να καθίσει να συνομιλήσει με το Ισραήλ.

Το πολύ αστείο είναι το εξής. Όταν ο Benjamin Natanyahu κέρδισε τις Ισραηλινές εκλογές, ο Αμπάς είχε πει πως δεν ήθελε να μιλήσει με την δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ειδικά επειδή ο Liberman (που θεωρείται ακροδεξιός) είναι στην κυβέρνηση. Ο Αμπάς ήταν σίγουρος ότι δεν χρειαζόταν να συνομιλήσει με την Ισραηλινή κυβέρνηση γιατί με το να περιμένει ο Netanyahu υποτίθεται ότι θα είχε τόση πίεση από παντού που θα έριχνε την κυβέρνησή του.

Αυτό βέβαια όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει τώρα, με τον Αμπάς να θέλει (ή αναγκάζεται να θέλει) να παραιτηθεί!!

Λίβανος/Χεσμπολλά:

Σε άλλο θέμα, πρόσφατα το Ισραήλ έπιασε εμπορικό πλοίο που ανάμεσα και πίσω από τα καταναλωτικά προϊόντα που μετέφερε με προορισμό τον Λίβανο είχε κρυμένο οπλικό και πυραυλικό εξοπλισμό, Made in Iran, με προορισμό την Χες(ε)μπόλλικα.

Ισραηλινοί Κομμάντος ερευνούν το πλοίο. Βίντεο το ιστορικό της επιχείρησης.


Με την εισαγωγή της Χες(ε)μπόλικα στην διακυβέρνηση του Λιβάνου, είναι προφανές ότι ετοιμάζονται για μία νέα επίθεση, έναν νέο πόλεμο εναντίων του Ισραήλ. Αναφέρθηκε πως ο πολεμικός εξοπλισμός ήταν σε αρκετή ποσότητα που έδινε στην Χες(ε)μπόλικα την δυνατότητα συνεχών επιθέσεων προς το Ισραήλ για ένα ή δύο μήνες!

Φανταστήτε πόσο εξοπλισμό έχει η Χεσμπολλά αυτήν την στιγμή, αφού αυτό το πλοίο είναι ένα μικρό δείγμα που κατα τύχη το Ισραήλ έπιασε, ενώ ποιος ξέρει πόσα καραβάνια έχουν περάσει και δεν έχει πιάσει το Ισραήλ.


107 mm rockets found in the Francop’s cargo (Photo: Reuters)


IDF intercepts Francop weapons ship
The Francop cargo ship, intercepted by the Israel Navy. Inspection of its
containers, including many marked IRISL (Islamic Republic of Iran Shipping
Lines) revealed munitions and rockets concealed behind ordinary cargo
(Photos: IDF Spokesperson)


Weapons taken from the Karin A vessel (Photo: IDF Spokesman)


Βρίσκω όλα τα παραπάνω πολύ ενδιαφέροντα και ενώ ο κόσμος δικαίως ασχολούνται με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα παραπάνω γεγονότα, στα οποία δεν γίνεται πολύ ανάλυση, στην πραγματικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

http://israelyesgr.bravejournal.com/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: