Αρχική > Uncategorized > Μπορούμε να Κατηγορίσουμε τους Ελβετούς;

Μπορούμε να Κατηγορίσουμε τους Ελβετούς;

Δεκέμβριος 2, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμήσουμε εδώ ότι το παρακάτω άρθρο γράφτηκε από τον Tawfik Hamid, που είναι φιλόσοφος του Ισλαμισμού και μεταρυθμιστής, ενώ κάποτε ήταν Εξτρεμιστής Ισλαμιστής στην Αίγυπτο μέλος της Τρομοκρατική Ισλαμικής Οργάνωσης JI με τον Dr. Ayman Al-Zawaherri ο οποίος αργότερα ήταν και είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα. Σήμερα ο Tawfik Hamid είναι senior fellow και Chairman (δεν ξέρω πως μεταφράζονται αυτές οι θέσεις), στο Ινστιτούτο έρευνας του Ισλαμικού Εξτρεμισμού στο Potomac.

Την Κυριακή, 29 Νοεμβριου, οι Ελβετοί ψηφοφόροι υποστηρίξανε ένα δημοψήφισμα το οποίο απαγορεύει το κτίσιμο μιναρέδων στην Ελβετία. Τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω του 57% των ψηφοφόρων και τα 22 από τα 26 Καντόνια (νομοί/περιοχές) ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης.

Το να χτίσουν περισσότερους μιναρέδες, επιπλέον στους ήδη υπάρχοντες τέσσερις, οι Ελβετοί το έλαβαν ως ένα σημάδι της Ισλαμοποίησης της ελεύθερης χώρας τους. Η Ελβετική κυβέρνηση ήταν αντίθετη στην απαγόρευση, λέγοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της Ελβετίας, ειδικά στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Τα παρακάτω σημεία πρέπει να αναφερθούν σε αυτό το θέμα:

1. Μπορούν οι Μουσουλμάνοι να κατηγορήσουν τους Ελβετούς για το φόβο της Ισλαμοποίησης της χώρας τους; Όχι βέβαια, ειδικά όταν όλος ο κόσμος βλέπει την απάνθρωπη επιβολή του Shari’a (Ισλαμικού Νόμου) σε οποιοδήποτε μέρος έχει επιβληθεί.

Δεν θα έπρεπε να εκπλαγούμε όταν οι Ελβετοί δεν θέλουν ένα σύστημα που ακόμα και σήμερα έχει στην πρακτική του τις διακρίσεις έναντι των γυναικών, ομοφυλόφυλων και μειονοτήτων εις το όνομα της θρησκείας.

Οι τρομακτικές εικόνες δημόσιων λιθοβολισμών γυναικών, το κρέμασμα ομοφυλόφυλων στον Μουσουλμανικό κόσμο θα έκανε οποιοδήποτε λογικό άτομο να μήν θέλει ένα τόσο αδιάλλακτο σύστημα να επεκταθεί κάτω από την σημαία και την δικαιολογία της «Θρησκευτικής Ελευθερίας».

2. Οι Ελβετοί που δεν αποδέχθηκαν το χτίσιμο των μιναρέδων ίσως στέλνουν ένα μήνυμα ότι η ανοχή των Ελβετών δεν ήταν αμοιβαίος στον Μουσουλμανικό κόσμο. Για πολλές δεκαετίες, οι Μουσουλμάνοι έχουν την ελευθερία και έχουν χτίσει Τζαμιά στην Ευρώπη, φορούν τα παραδοσιακά σύμβολα, όπως η hijab, και κυρήτουν το Ισλάμ σε μη-Μουσουλμάνους.

Παρόλο αυτού του υψηλού επιπέδου ανοχής στον Δυτικό κόσμο, οι μη-Μουσουλμάνοι δεν τους επιτρέπεται να έχουν παρόμοια δικαιώματα στα περισσότερα μέρη του Ισλαμικού κόσμου. Το κήρυγμα του Χριστιανισμού είναι έγκλημα σε πολλές Μουσουλμανικές χώρες. Επίσης, οι μη-Μουσουλμάνοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν τα Ιερά τους βιβλία ή να χτίσουν θρησκευτικούς ναούς στις χώρες που κυβερνούνται με Shari’a.

Αυτή η έλλειψη αμοιβαιότητας της Δυτικής ελευθερίας βέβαια θα κάνει τους Δυτικούς να αισθάνονται ότι δεν αξίζει να δείχνουμε ανοχή στους Μουσουλμάνους.

3. Φαίνεται περίεργο ότι οι Μουσουλμάνοι επιμένουν να χτίσουν μιναρέδες για τα Τζαμιά στην Ελβετία όταν χιλιάδες υπάρχοντα Τζαμιά μέσα στον Μουσουλμανικό κόσμο είναι χωρίς μιναρέδες.

Οι μιναρέδες, για πολλούς, αντιπροσωπεύουν την «υπεροχή» του Ισλάμ, ιδιαίτερα όταν είναι υψηλότεροι από τις Εκκλησίες – αυτό ακριβώς ρίχνει λίγο φως στις κρυφές προθέσεις των Μουσουλμάνων που επιμένουν και απαιτούν να χτιστούν μιναρέδες στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης.

Είναι σημαντικό να ζητηθεί από τους Μουσουλμάνους της Ελβετίας να εξηγήσουν γιατί επιμένουν στην χρήση τέτοιου είδους συμβόλων Ισλαμικής υπεροχής όταν κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στο Κοράνι ούτε και είναι προδιαγραφή για το χτίσιμο ενός Τζαμιού.

http://israelyesgr.bravejournal.com/

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: