Αρχική > Uncategorized > Μακεδονικό: Το Παλαιστινιακό της Ελλάδος

Μακεδονικό: Το Παλαιστινιακό της Ελλάδος

Δεκέμβριος 9, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Αυτό το βίντεο σε συνδυασμό με το άρθρο του Jean Cohen παρακάτω είναι δύο πράγματα που η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησημοποιήσει σαν επιχειρήματα.


Προσφορά άρθρου από την σελίδα του Ζαν Κοέν. Αναδημοσιεύω αυτό το άρθρο του Ζαν Κοέν, γιατί πιστεύω πως ακόμα τώρα είναι επίκαιρο:

«Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 1992 για την εφημερίδα Καθημερινή, όταν αρθρογραφούσα για θέματα Μέση Ανατολής. Γιατί το κείμενο δεν δημοσιεύτηκε δεν έμαθα ποτέ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Μακεδονικό, όπως το βλέπουν οι γείτονες μας, δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχουν άφθονα στοιχεία (ιστορικά, πολιτιστικά κλπ) που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Και όμως αν η Ελληνική κυβέρνηση δεν ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά στον τομέα της πληροφόρησης στη διεθνή σκηνή, μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον τεράστιο πρόβλημα, που θα είναι στην ουσία αποτέλεσμα σωστής προπαγάνδας της αντίθετης πλευράς.

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Σας διαβεβαιώ ότι εγώ το έργο «Μακεδονικό» το έχω ξαναδεί σε άλλη έκδοση, την Παλαιστινιακή. Διαβάστε και διαπιστώστε τις ομοιότητες μεταξύ των δύο περιπτώσεων δείτε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα εκ των ουκ άνευ.

• Στα παλιά τα χρόνια υπήρχε στα Βαλκάνια μια περιοχή που λεγόταν Μακεδονία. Στα παλιά τα χρόνια υπήρχε στη Μέση Ανατολή μία περιοχή που λεγόταν Χαναάν και πολύ αργότερα Παλαιστίνη.

• Στη Μακεδονία ζούσαν τα χρόνια εκείνα Έλληνες και διάφορες άλλες φυλές που σήμερα δεν υπάρχουν. Στη Παλαιστίνη ζούσαν Εβραίοι και διάφορες άλλες σημιτικές φυλές που σήμερα δεν υπάρχουν.

• Κάποια στιγμή κατά το 7-10 αιώνα μ.Χ. κατέβηκαν και εγκαταστάθηκαν στην βόρεια πλευρά της Μακεδονίας Σλάβοι. Κάποια στιγμή τον 7 αιώνα μ.Χ. κατέλαβαν την Παλαιστίνη οι Μουσουλμάνοι που ήρθαν από την σημερινή Σαουδική Αραβία.

• Από τότε και μέχρι πρόσφατα το μοναδικό ανεξάρτητο κράτος που υπήρχε σε μακεδονική περιοχή ήταν αυτό του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου και κανένα άλλο. Στην Παλαιστίνη το μόνο ανεξάρτητα κράτη που υπήρχαν ήταν τα δύο Εβραϊκά βασίλεια της Ιουδαίας και του Ισραήλ.

• Κάποτε το Ελληνικό Μακεδονικό κράτος υποδουλώθηκε στους Τούρκους και μετά πολλών αιώνων σκλαβιάς απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1912-13. Κάποτε το εβραϊκό κράτος υποδουλώθηκε και μετά από πολλούς αιώνες σκλαβιάς και διασποράς απέκτησε την ανεξαρτησία του.

• Ποτέ δεν υπήρξε στην ιστορία της Μακεδονίας έθνος με την ονομασία Σλαβομακεδόνες ή Μακεδόνες του Αιγαίου ή όπως αλλιώς θέλουν αν ονομάζονται. Υπήρξαν Σλάβοι που κατοικούσαν στο Βόριο περιοχή της Μακεδονίας. Ποτέ στην ιστορία της Παλαιστίνης δεν υπήρξε Παλαιστινιακό έθνος όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται. Υπήρχαν Άραβες που κατοικούσαν στη Παλαιστίνη.

Παρόλα αυτά, κάποια μέρα, ως δια μαγείας δημιουργήθηκε το παλαιστινιακό πρόβλημα. Επτακόσιες χιλιάδες Άραβες πρόσφυγες, που έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1948, φτάνοντας στην Ιορδανία και τις άλλες Αραβικές χώρες, τους είπαν οι διάφοροι Άραβες ηγέτες ότι δεν είναι Άραβες αλλά ένα ξεχωριστό έθνος: Άραβες μεν, αλλά Παλαιστίνιοι Άραβες.

Στην αρχή το Ισραήλ γέλασε για το «ανεδαφικό» του θέματος αφού ήταν τις πάσης γνωστό ότι μέχρι την στιγμή εκείνη ό,τι λεγόταν παλαιστινιακό ήταν Εβραϊκό (π.χ. η Παλαιστινιακή ταξιαρχία που πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελείτο μόνο από Εβραίους) ενώ ότι ήταν Αραβικό λεγόταν Αραβικό (π.χ. Η Ανώτατη Αραβική Διοίκηση επικεφαλείς της οποίας ήταν ο Χουσεϊνι) Σήμερα το Ισραήλ κλαίει με μαύρο δάκρυ.

Το ίδιο συνέβη και με τους Σλάβους, όπου τα τελευταία χρόνια, κάποιοι ηγέτες τους είπαν ότι είναι ιδιαίτερη εθνότητα, Μακεδόνες και επί το ευκολότερο Σλαβομακεδόνες. Και αυτοί όχι μόνο το πίστεψαν αλλά έχουν και διεκδικήσεις.

Ας προσέξουμε διότι η πείρα δείχνει ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να δημιουργηθεί Μακεδονικό θέμα και να βρεθεί ο Μακεδόνας Αραφάτ να διεκδικήσει «τα νόμιμα και απαράγραπτα δικαιώματα του Μακεδονικού λαού.» Σας φαίνεται υπερβολικό? Για να δούμε το θέμα από τότε που ξεκίνησε:

Στην αρχή «έριχναν άδειες» από το ραδιόφωνο των Σκοπίων περί «Μακεδόνων». Προσέξτε τότε μιλούσαν απλώς για Μακεδόνες, ούτε καν για «Μακεδονική μειονότητα.» Απλώς Μακεδόνες. Από την Ελλάδα μεριά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άντε καμία φορά καμιά πλατωνική διαμαρτυρία (ας όψεται ο Ανδρέας Παπανδρέου και η φράση «Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα και δεν παραχωρεί τίποτα»).

Μετά άρχισαν να ζητούν απλώς αναγνώριση της εθνότητας. Πάλι τσιμουδιά εμείς. Ξαφνικά απέκτησαν δική τους γραφή, πρόσθεσαν βιβλία, έκαναν την ελληνική ιστορία δική τους (ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δικό τους, όπως ο ΕΒΡΑΙΟΣ Χρηστός έγινε παλαιστίνιος όπως μα ς είπε ο Αραφάτ) άντε λίγη ιστορία και γεωγραφία (μέσα και η Θεσσαλονίκη) και χωρίς να καταλάβουμε τι έγινε ο κόσμος στο εξωτερικό άρχισε να μιλάει για Σλαβομακεδόνες. Βέβαιη η Ελλάδα ότι αυτή είναι χοντρή προπαγάνδα και τέτοια δεν περνούν στο εξωτερικό, γελούσε.

Δυστυχώς συνεχίσαμε να γελάμε όταν στάλθηκαν τα πρώτα «ενημερωτικά έντυπα», και όταν κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη οι προκηρύξεις του «Εθνικού Απελευθερωτικού Μακεδονικού Στρατού» που ζητούσαν την απελευθέρωση του αλύτρωτου «Μακεδονικού Λαού», και σκάσαμε στα γέλια όταν οι Σκοπιανοί έκαναν προπαγανδιστικά θαύματα στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Στις 3 Σεπτεμβρίου πέρσι (σ.σ. 3 Σεπτεμβρίου 1991) τινάχτηκε με βόμβα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστραλία. Αν λάβουμε υπόψη μας, ότι ειδικά στην Αυστραλία και στον Καναδά η πλειοψηφία των πολιτικών και της κοινής γνώμης πιστεύει ακράδαντα τη Σκοπιανή εκδοχή των πραγμάτων είναι λογικό να υποθέσουμε, ότι η παραπάνω βομβιστική ενέργεια έχει άμεση σχέση με το Σκοπιανό θέμα και όχι με την 3η Σεπτεμβρίου του Καλλέργη ή του ΠΑΣΟΚ.

Και μη σας φανεί περίεργο αν δούμε στο μέλλον τα Σκόπια να έχουν ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις και να τις κατακτούν και από πάνω. Φτάνει οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών να συμφέρουν στους γείτονες και παγκόσμιους παράγοντες, όπως έγινε με το Παλαιστινιακό. Και αυτή τη στιγμή μια τέτοια περίπτωση συμφέρει πολλούς μεταξύ των οποίων και την Τουρκία και κάποιες φίλες χωρες της ΕΟΚ.

Αυτά που κάνει τώρα η κυβέρνηση σαφώς είναι σωστά αλλά χρειάζεται περισσότερα, ειδικά στο τομέα της προπαγάνδας και ενημέρωσης. Έναν τομέα που είναι πολύ δύσκολος και που η κυβέρνηση υποφέρει πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά γράφτηκαν το 1992. Σήμερα τα Σκόπια (και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα όχι το όνομα) μιλάει για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ελληνική πλευρά της Μακεδονίας. Ο θεός να βάλει το χέρι του, τι άλλο θα δούμε.»

 1. Stavroula
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:40 μμ

  Exw xasei teuxh Israelman (oikogeneiakes upoxrewseis vlepeis) alla vriskw to vid arketa endeiaferon.
  Twra polla shmeia mas einai ligo polu gnwsta k ap tis phges Palaia/Kainh ws istorikes phges.
  OK, Sigoura dn eimaste amhgeis pelasgoi alla h istoria tekmhriwnetai apo graptes phges k mnhmeia.
  Apla merikoi grafikoi sto YT (Makedonski) ginontai gelioi opws k merikoi dikoi mas me ta DNA tous klp.
  Twra gt olo auto to hoolabaloo me to Makedoniko kratidio einai allo kapelo.

 2. harryentism
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:41 μμ

  Και λιγη ιστορια,για να τελειωνω με λουζερς &…ελληνες εβραικου θρησκευματος ( …ουτε καν θρησκειας …)

  Οταν Ο Κοεν μου εστειλε με ημεηλ το αρθρο αυτο,ρωτωντας με αν πρεπει να το ανεβασει,του απαντησα οτι επειδη ειμαι κυριος,το διαγραφω απο το κομπιουτερ μου & ελπιζω να το θαψει & εκεινος,να μη δει το φως της δημοσιοτητας…

  Επειδη μωραινει Γιαχβε ων βουλεται απωλεσαι,δεν με ακουσε & το ανεβασε…

  Τετοιο καταπτυστο γλυψιμο του καθεστωτος ,τετοια προσβολη στους Σλαυονους,τετοιο…His Master’s Voice κειμενο,δεν εχω ματαειδει…
  Αναρωτιεμαι ποια ειναι η γραμμη των 200 Εβραιων που ζουν στη Σλαυονια / » Δημ της Μακεδονιας «…

  Περα δε οτι ειναι καθαρα ρατσιστικο απεναντι στους Παλ,τους οποιους αποκαλει ανυπαρκτους…
  Γι αυτο & το κειμενο βρηκε 0 ανταποκριση απο τους Γκρεκους…

  Τη προδοσια & το γλυψιμο πολλοι αγαπησαν,τον προδοτη ομως κανενας…

  Αντε & αντιο…

 3. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:41 μμ

  Eπιτέλους μας άφησε ο… άντε να μην πω.

 4. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:42 μμ

  asta na pane Jean . lithoi plithoi keramoi . exakoloutho omos na ypostirizo oti o fasistakos exei alla kinitra. re mpas kai eine pedi tou enfiliou? apo kanena pedomazoma?ante to kouvadaki sou kai se alli paralia . kai kati akoma . se opoion den tou aresei edo sto greece sto younan i opos alios goustareis ta mazeyei kai dromo. apla kai efkola. kane kai ena format to (opoio ) mialo exeis sto kefali sou ( malon sou eipan tha sou valoun argotera giati eine plus exoplismos) kai xexna ta ellinika. postarise se opoia alli glossa thes. govoris boulgarski? turce biliorun ? oti goustareis . alla afou se xalane ta ellinika giati xynese re pedi?

 5. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:43 μμ

  Htan καταπληκτικο και πολυ προφητικο το αρθρο Ζαν-Κοεν.Και ξερεις κατι ?????
  Για αυτο δεν το εβαλαν. Θα τους ετσουζε πολυ η (σωστη) αποψη ενος ελληνοεβραιου, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ POLITICALLY CORRECT.
  Eδω που ο χαρρης επρεπε να ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που δεν αρπαξαν την ευκαιρια μιας πολυτιμης συμμαχιας δεν το εκανε.
  Φοβαμαι ομως οτι δεν ηταν τυχαιο οτι δεν ετυχε της δημοσιοτητας που θα επρεπε.
  Και αυτο βεβαια θα πρεπει να προβληματισει τους Ισραηλινους.

 6. harryentism
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:43 μμ

  » ελλ» χριστιανοι
  &
  » ελλ εβραικου θρησκευματος »

  ( προσηλυτισμενοι ισπανογυφτοι)

  αγαμοι θυται…

  Μια ζωη μλκες θα ειστε

 7. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:43 μμ

  o xrisavgitis lalise . h malon to pezei ashkenazi. diladi ti ashkenazi afou eine gnosto oti kimate kai xypnaei diavazontas to o agon .oso gia tin eyxoula pou mas edoses xereis poso latreyoume to sex . apo to stoma sou kai se opio ayti nomizeis

 8. Stavroula
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:44 μμ

  Ha Ha
  Always there’s a bully everywhere you go.

 9. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:44 μμ

  Έστησα κι απ’ όσους τόπους πέρασα,
  σε ναούς αγνάντια, το τσαντήρι,
  γνώρισα την εκκλησιά,
  το τζαμί, το μοναστήρι,
  κι άλλαξα γοργά και χτυπητά
  λόγια με πιστούς και με λευίτες,
  με είδαν ορθρινό οι βασιλικές,
  και ξενύχτισα σε λαύρες και σε σκήτες·
  και παντού από των Ελλήνων τα συντρίμματα
  ώς τη μυριοστόλιστη παγόδα,
  μύρισα κι απόκοτα ξεφύλλισα
  της λατρείας όλα τα ρόδα.
  Ξένος έμεινα κι ασκλάβωτος
  από σέβας, δέηση, τάμα·
  είμ’ εγώ των άθεων ο προφήτης
  κι η ζωή μου είναι το θάμα·
  και μονάχα μιά φορά στην Πόλη μέσα
  μ’ άγγιξε ιερή κι εμέ λαχτάρα·
  και μου τήνε φύσηξες εσύ,
  γύφτισσα γυναίκα ξεμαλλιάρα,
  και το τρέξιμο σου το τρελό
  μες στα τρίστρατα και μέσα στα καντούνια·
  πίσω σου ούρλιασμα σκυλιών,
  γύρω σου παιδιών πετροβολήματα,
  κι όχλος και σου χτύπαε τα κουδούνια·

  απο τον Δωδεκαλογο του Γυφτου του Κωστη Παλαμα
  http://web.mac.com/palamas12/Palamas/TextsGR_files/DODEKALOGOS.pdf

  prosexos kai alli ili xarouli. opos palia thimase pou se exetaza kathe paraskeyi.

 10. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:45 μμ

  Δεν το είπα ότι θα τα πάρει ο Χαρρυ με αυτό το άρθρο; 🙂 Δεν πειράζει όμως.

  Λεωνίδα,
  πέτυχες διάνα με την ερώτησή σου. Γιατί δεν δέχονται (η/οι Ελληνική/κες Κυβέρνηση/σεις) αυτήν την πολιτική; Πιστεύω πως γιατί αν έβλεπαν έτσι τα πράγματα και επιχειρηματολογούσαν κατ’ αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε αυτομάτως να αλλάξουν και την εξωτερική πολιτική με το Ισραήλ, δλδ θα έπρεπε να υποστηρίξουν την πολιτική του Ισραήλ ενάντια της Χαμάς, της Χεσ(ε)μπόλλικα, αντιμετωπίζοντάς τους ώς πραγματικά είναι Τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι ώς «μαχητές».

  Αλλά είναι ΤΟΣΟ ξεροκέφαλοι που προτιμούν να θυσιάσουν το Εθνικό τους συμφέρον μόνο και μόνο για να προασπίσουν πεισματικά, αλλαζονικά και εγωιστικά την ιδεολογία τους.

  Το Ισραήλ υποστηρίζει ξεκάθαρα την Ελλάδα στο Μακεδονικό, ακριβώς για τον λόγο ότι παρόμοια πράγματα συμβαίνουν με τους Παλαισ.

  Σε ένα έχει δίκιο ο Χαρρυ. Το άρθρο αποκαλει του Παλαιστίνιους ανυπαρκτους, αλλά όχι για το σήμερα αλλά για το 1948. Αν αναλύσεις το άρθρο, το 1947 οι Παλαιστίνιοι ήταν πραγματικά ανύπαρκτοι, γιατί ήταν Άραβες άλλων εθνών (Ιορδανοί, Αιγύπτιοι, Σύριοι, Λιβανέζοι κλπ). Με το πέρασμα του χρόνου και την πλήση εγκεφάλου εμφανίστηκε το νέο έθνος των Παλαιστινίων. Ένα «έθνος» που ποτέ δεν υπήρξε, δε είχε ούτε έχει ξεχωριστή ομoγενή γλώσσα (για ρώτα έναν Παλαιστίνιο, τι είναι τα Παλαιστινιακά;), δεν είχαν ούτε έχουν κάποιο εθνικό νόμισμα, το κράτος Παλαιστίνη δεν υπήρξε ποτέ, δεν είχαν ποτέ σύνορα, δεν είχαν ούτε έχουν κοινή θρησκεία (65% Μουσουλμάνοι, 35% Χριστιανοί).

  Αυτή είναι η ΠΑΓΙΔΑ που πέφτει και η Ελλάδα με το Μακεδονικό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ έθνος. Σήμερα όμως αλλάζουν τα πράγματα.

  Η Ελλάδα στο Μακεδονικό είναι σήμερα εκεί που ήταν το Ισραήλ το 1948 με το Παλαιστινιακό. Το παιγνίδι μάλλον έχει είδη χαθεί – τουλάχιστον στο όνομα – αφού όλα τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στην ΦΥΡΟΜ ως Macedonia. Το FYROM χρησημοποιήται μόνο επισήμως στα χαρτιά. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα η ψευδαίσθηση ότι λέγεται FYROM. Όταν βλέπω ειδήσεις στο CNN, FOX ή BBC στους χάρτες τους λέει Macedonia και την αποκαλούν Macedonia.

  Έχετε κάνει κάποιο ταξίδι με ξένη αεροπορική εταιρία που έχει αυτές τις οθώνες με GPS που δείχνουν την τοποθεσία του αεροσκάφους; Αν θυμάμαι καλά όταν φτάναμε Ελλάδα, ο χάρτης έλεγε Macedonia – όχι FYROM. Θα το προσέξω την επόμενη φορά για να σιγουρευτώ.

 11. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:45 μμ

  Tελικα ρε χαρρυ μας εχεις ξεσκισει ολους. Μας κουτουπωναν τις μαναδες μας 400 χρονια οι πολιτισμενοι τουρκοι, οι αλλοι ειναι ισπανογυφτοι, ειμαστε ολοι pathetic φασιστες και στο τελος μας λες να παμε ολοι οι «ελ» αμφοτεροι να π……ουμε.
  Δεν εχω καταλαβει τι θες, ποιους υποστηριζεις, ποιο ειναι το πολιτικο σου στιγμα και ποια ειναι η θρησκεια που πιστευεις η αν εισαι εντελως αθεος.
  Ολοι σου λενε οτι εισαι λαλημενος. Εγω ποτε δεν σε προγκηξα που λενε , ουτε σε αγριεψα. Και δεν θα το κανω γιατι δεν αξιζει, αφου εισαι σαν μπαλονι που ξεφουσκωνει σαν τρελλο.
  Οχι οτι δεν αξιζει να ασχολειται κανεις μαζι σου, αλλα δειξε μας ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ σημαιο που εχεις και δεν μεταλλασεται !!!

  Ισραελμαν συμφωνω. Αλλαγη πολιτικης ειναι δυσκολη γιατι η εξωτερικη πολιτικη ειναι λιγο σαν τον δημοσιο τομεα. Παει απο κεκτημενη ταχυτητα και κανενας δεν μπορει να επεμβη οπως και στους δημοσιους υπαλληλους.
  Ας ελπισουμε οτι με την κριση θα αλλαξουμε πριν μας αλλαξη τα φωτα σε ολους τους τομεις.

 12. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:46 μμ

  διευκρίνηση: Οι σημερινοί παλαιστίνιοι μέχρι το 48 λέγονταν Άραβες. οι ίδιοι έτσι αποκαλούσαν εαυτούς. Ήταν άραβες που ζούσαν στην Παλαιστίνη (το σημερινό Ισραήλ και Ιορδανία). Αυτοαποκαλέστικαν Παλαιστίνιοι μετά το 48. Αυτά για την ιστορία

  Όπως όμως και να ονομάζονται δικαιούνται κράτος και όχι να ζουν κάτω από την Ισραηλινή κατοχή.

 13. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:46 μμ

  jean exoume analysei sto parelthon oti palestiniako ethnos me tin klasiki enia den yparxei . eine ena texnita dimiourgimeno morfoma pou exypiretei syngekrimeno skopo. ( analogo texnito ethnos eine to pakistan gia alon omos logo ) h perioxi tou levante katoikite apo ena synothileuma filon .to palestiniako ethnos-kratos proekipse gia syngekrimeno logo ypostirizomeno apo tous araves stin arxi,.min xexname oti oi arxikes episeis anafores sto israil den milousan gia israil alla gia palestini. palestini eine perioxi oxi laos

 14. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:47 μμ

  Zan Κοεν μολις διαβασα το τελευταιο αρθρο σου στην ιστοσελιδα σου. Μπραβο καταπληκτικο και ολο ουσια χωρις περιστροφες.
  Ποιος ομως τα ακουει ? Η προοδευτουργια που δεν καταλαβαινει τι της γινεται απο εξωτερικη πολιτικη και γεωστρατηγικα ?? Αυτοι μολις ακουνε γεωΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ αμεσως βγαζουν σπυρακια.
  Αμα καταλαβαιναν δεν θα φταναμε εως εδω και στην οικονομια.
  Αυτοι ολοι οι κουλτουριαρηδες νομιζουν οτι θα γινανται δημοσιοι υπαλληλοι ες αει και οτι οι «αντιεξουσιαστες» θα σπανε θα καταστρεφουν και θα πληρωνει ενα κρατος το οποιο δεν θα τιμωρει κανενα και θα εχει endless funds forever.
  Τελειωνει ομως το αστειο και θα τελειωση ατσαλα. Ηγγικεν η ωρα της λυπητερης……

 15. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:47 μμ

  Σε περίπτωση που το Ισραήλ, στην προσπάθειά του να κατασκοπεύσει το Ιράν, παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, η απάντηση της Αγκυρας θα μοιάζει με… «σεισμό», προειδοποίησε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=8874846

  afta gia na min xexniomaste

 16. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:48 μμ

  to diko mou provlima eine na katanoisoun oi ellines kai oi israilini poso konta eine kai posa polla tous enonoun , provlimata panta tha yparxoun
  mexri tote diavaste to poly kallo arthro tis haaretz
  The Greek pillar of Israeli music
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1132454.html
  pragmatika axizei ton kopo

 17. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:48 μμ

  Ντεννυ πεστα αυτα στου αμπραβανελ και να δης για ποτε θα στην πεσουν ολοι οι προοδευτικαριοι.
  Φασιστα θα σε πουν, και οτι αλλο φανταστεις. Να δης για ποτε θα ξεφυτρωσει out of nowhere το πολιτικως ορθο, εκπεφρασμενο απο τους γνωστους-αγνωστους bloggers, θεματοφυλακες της «εννομης» progressive world class.
  Asta……………..

 18. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:49 μμ

  den dino draxmi se kanena kafro. oi ntemek (na xrisimopoiiso tin tourkiki lexi «na poume «) aristeroi koultouriarides kai politika orthoi den xeroun apo pou tous varenei. aristeroferno kai ego alla to vazo na doulepsei afto pou exo sto kefali mou den to douleuoun alloi ( tha exigiso syntoma ti enoo )otan oloi aftoi tha asxolithoun sovara me to ti exoun mprosta apo tin miti tous tha tous lavo ypopsi. EMENA MIKRO ME VAZAN NA PEZO TO PEXNIDI VRES TIS OMOIOTHTES AFTOUS TOUS EIXAN STO VRES TIS DIAFORES. exis deytera fysis pou legan kai oi arxeoi imon

 19. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:49 μμ

  kathodigoumenos antisimitismos kai ellines.
  tous ellines evreous tous gnorisa spoudazontas kai menontas stin larrisa. emena tote stin platia kentauron ( dipla stin synagogi) exontas gia spitonykokyra mia yperoxi ellinoevrea. htan panta kai afti h emoni tou patera mou me ton leonard cohen kai ton bod dylan . se fasi anazitiseis pos kai giati vriskonte afti oi anthropoi ekei eftasa se shmeio na divaso sxedon oli tin vivliografia kai stin synexia exontas polous kalous filous sto israil eftasa se simeio na aporipso pia tin theoria oti gia ton ypotithemeno antisimitismo ( pou gia mena den yparxei ) ton ellinon fteie i ilithia theoria ton katholikon oti oi evreoi skotosan ton xristo,
  pros ti lipon tris tin ora h elliniki kyrios aristera egirei thema palestinis?
  isos nadextoume tin theoria oti an kai i aristera stin ellada eine evreo-genimeni ( federation seke klp ) vrike sto thema tis mesis anatolis to idaniko prosopo ton agonon ( gia ton opoion eine genimeni ypotithete , pali kai antistasi kai lipes aidies ). vevea se kamia periptosi pote den katevike sto dromo gia ta dikeomata ton ekatomyrion aravon pou katapiezonte ston araviko kosmo MI EXONTAS KANENA DIKEOMA . tris tin ora to PAME sta katexomena pote omos stin saoudiki aravia tin iemeni kai to pakistan. pote ston dromo gia ta ekatomyria thimata ton afrikanikon polemon kai genoktonion,
  pious telika exypiretei afti h istoria ,
  aftous pou vgazoun disekatomyria apo afto. tous ellines efoplistes . metaferontas pano apo to 30% tou petreelou pou metaferete me tanker . kanoun dimosies sxeseis parousiazonte ena filopalestiniako profil ( araves pou zoun stin palestini eine den yparxei palestiniako ethnos ) oste na exoume kales dimosies sxeseis me tis paragoges xores( opoiox exei doulepsei stin mesi anaotoli kai xerei pos leitourgounoi araves tha katalavei) . KANOUME DIMOSIES SXESEIS GIA NA EXYPIRETITE TO KEFALEO . sas miazei theoria synomosias? gia mena den eine. an mathete kai oti san kratos agorazoume pet

 20. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:49 μμ

  Eida Dennis oti sou kopike to keimeno. Einai vlakeia afti i platforma. An to esoses to keimeno se word, steilto mou me email (israelyesgr@yahoo.com) kai sto admin mporo na to prostheso.

  Dystixos h Bravenet exoun valei limit sto mikos keimenou. Gia afto kalytera na to sozeis sto Word kai meta copy-paste na deiw poso pernei kai to ypoloipo pou den xoraei eite se neo sxolio eite mou to stelneis me email kai to kolao sto arxiko sxolio sou.

  Sygnomi gia to baxalo.

 21. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:50 μμ

  Den amfivalo katholou oti kapos etsi einai ta pragmata. Oi polemoi ginontai kyrios gia oikonomiko ofelos kai o kathenas pernei tin mia h tin alli plevra analoga me thn tsepi tou.

  Oi asxetoi pou ypoferoun vriskontai stin mesi kai milane peri outopikes ideologies kai Anthropina Dikaiomata.

  O kynismos, h analysi ton gegonoton me psixro kynismo deinei logikes apantiseis sta perissotera «politika» problimata.

 22. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:51 μμ

  Χωρίς παρεξήγηση αλλά απλώς από περιέργεια Γιατί γράφετε σε GREKKLISH όταν είναι ευκολότερο να διαβάζεται ένα κείμενο στα Ελληνικά.
  Η ερώτηση μου δεν περιέχει καμία «εθνικιστική ή κουλτουριάρικη» αιχμή.
  Το ρωτάω γιατί προσωπικά τα διαβάζω δύσκολα τα GREEKLISH.

 23. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:52 μμ

  synexizo sto proigouneno gia na enimeroso oti san ellines agorazoume petreleo se times ypopolaplasies ton ypolipon kai afto giati ousiastika emeis to kouvalame . tha prospathiso na postaro sta ellinika tin alli fora.
  oi polemoi ginonte panta pia gia to xrima. exo exigisei sto parelthon giati to israil eine thima stin oli istoria tis amerikis . mporo na to epanalavo an zitithei .
  theoro oti oi ellines evreoi eine eos ena symeio ypeythinoi sto na anadixoun tin parousia tous edo kai xiliades xronia kai tin prosfora tous stin ellada. theoro oti afto den egine pote sosta. theoro symantiki akoma kai afti tin parousia tou blog pou mas filoxenei kathos kai to site tou jean . mporei polles fores na min synfono me ton tropo genika alla se kathe periptosei prepei na diatirithei o dialogos kai h dimosia diauouleysi giafto gia mena provokatores san ton xariapaftomeno eine oi pleon epikyndinoi

 24. danaos
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:52 μμ

  Να προσθεσω μια ακομη ομοιοτητα,οι «παλαιστινιοι» στηριζουν ολη τους την επιχειρηματολογια στην υποτιθεμενη καταγωγη τους απο τους φιλισταιους που με τα χρονια οι αραβες τους εξισλαμισαν και τους αλλαξαν και τη γλωσσα σε αραβικα!!παρομοιως οι κατοικοι της fyrom μιλανε για εκσλαβισμο της φυλης τους που ερχεται απευθειας απο τους αρχαιους μακεδονες.ετσι δικαιολογουν τη σλαβικη τους διαλεκτο,ηθη και εθιμα.Αυτα ολα δημιουργουν μια εσωτερικη συγχυση στο μεσο ελληνα υπερπατριωτη που ειναι συνηθως και αντισημιτης,να αγωνιζεται δηλαδη για την ελληνικοτητα της μακεδονιας και να πρεπει να δεχτει de facto το δικαιο του ισραηλ σε αντιστοιχη ιστορικη και πολιτικη περιπτωση.θα οδηγηθει σε σχιζοφρενεια!Γιαυτο και το παραπανω αρθρο δεν μπορουσε να δοθει στη κοινη γνωμη τοτε αλλα δυστυχως ουτε σημερα οποτε συνεχιζουμε στα 2 μετρα και 2 σταθμα..

 25. danaos
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:53 μμ

  οπως και στη περιπτωση ενδεχομενης προσεγγισης ελλαδος-ισραηλ λογω του σουλτανου ερντογαν οι «ελληναραδες» εξοργιζονται γιατι ο ρατσισμος τους ερχεται πανω απο το συμφερον της ελλαδας οπως φαινεται,αφηστε που ξεμενουν και απο επιχειρηματα αν ταυτιστουν τα συμφεροντα των 2 χωρων απεναντι στη τουρκια και σε κρατη τυπου fyrom

 26. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:53 μμ

  Tι λετε ρε παιδια??? Ποια συμφεροντα? Με τρομαζει η απλοικη σας σκεψη.
  Αμα υπηρχαν συμφεροντα πεντε-πανω πεντε-κατω θα τα εβρισκαν. Και με τους εφοπλιστες η με το οποιο εμποριο.
  Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι εδω εχουμε ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ??? ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΔΥΣΗ.
  Ποιος ειναι φτωχος Ισραελμαν Δαναος και Ντεννυ??
  Η αιγυπτος? 1.000.000 βαρελια πετρελαιο την ημερα παραγει.Αμα ηταν 20 εκατομμυρια αντι 70 οι αιγυπτιοι θα εισασταν και οι τρεις βαρκαρηδες στον νειλο με μiσθο golden-boy.
  Ela ομως που δεν τους αφηνει η θρησκεια…(υποθετιοκα) Και συνεχιζουν να γεννοβολανε και να ζουνε σαν ζωα. Οπως και οι παλαιστηνιοι λενε οτι μολις τα «βρουμε» θα φερουμε πισω τα 5.000.000 αδελφια μας σε μια λωριδα γης.
  Ξεκοληστε ρε μαγκες δεν ειναι θεμα χρηματικο. Αν το βλεπαν ετσι θα ειχε βρεθει μια ακρη.
  Λες για την τουρκια……Αν δεν ηταν το ισλαμ και ηταν 40 εστω 50 εκατομμυρια, με τα μπουνια θα τους εβαζαν στην Ευρωπη.

  Η ελλαδα χρεωκοπημενη ? Οχι βεβαια. Τεμπελα ειναι και υποκριτρια. 9.000.000 πραγματικος ελληνικος πληθυσμος και 850.000 δημοσιοι υπαλληλοι ΚΑΡΑΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.
  Γι’αυτο και υπαρχουν τοσοι πολλοι μεταναστες που δουλευουν ολοι.
  ——————————————
  ΠΑΤΑΩ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.
  Πιστευετε οτι θα σταματησει το προβλημα με το ισλαμ η την μεταναστευση η την φτωχεια αυτων των χωρων??
  Αν ναι sorry guies αλλα εχετε προβλημα.
  Σοβαρο προβλημα στις προσλαμβανουσες που εχετε σε σχεση με την γεωπολιτικη κατασταση στην περιοχη.

  ΥΓ αν τα σκοπια δεν ειχαν βλεψεις η υστεροβουλια δεν θα επαιρναν εστω το ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για να τελειωνουμε και να τελειωνουνε, για να κοιταξουνε τα …..ΟΙΝΚΟΝΙΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ οπως εσεις ισχυριζεστε ????????????
  Αναμενω αλλα PLEASE οχι greeklish !!!

 27. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:54 μμ

  Δεν έχουν όλα τα PC Ελληνικούς χαρακτήρες. Therefore… τα Greeklish 🙂

  Νομίζω ότι είναι συνδυασμός οικονομικού συμφέροντος και ιδεολογικού πολέμου μεταξύ πολιτισμών.

  Ο ιδεολογικός πόλεμος πολιτισμών Δύσης-Ισλάμ σήμερα, ψυχρός πόλεμος Αμερική-Ρωσία παλιά, ναι υπάρχουν προφανώς. Αυτός ο ιδεολογικός πόλεμος είναι το εργαλείο για να βγει και το χρήμα, το λαδάκι των γραναζιών του κόσμου.

  Καταπληκτική ταινία του 2005, αληθινή ιστορία, Lord of War με τον Nicolas Cage. Εξηγεί πολλά για το πως δουλεύει το σύστημα.

  Το πρόβλημα με το Ισλάμ δεν θα σταματήσει, ούτε η μετανάστευση, ούτε η φτώχεια αλλά είναι απαραίτητα υλικά στην συνταγή δημιουργίας εμπορικών συναλλαγών.

  Είναι λίγο αδύνατο να διευκρινιστεί τι ήρθε πρώτο; ο πόλεμος Δύσης-Ισλάμ δημιούργησε τα οικονομικά συμφέροντα ή τα οικονομικά συμφέροντα δημιούργησαν το πόλεμο Δύσης-Ισλάμ; Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα;

  Ένα άρθρο διάβασα προχθές, ότι το Ιράκ στην δημοπρασία που έκανε για την εκμετάλευση των πετρελαίων του, πούλησε τα δικαιώματα σε Ρωσσικές και Κινέζικες εταιρίες, πράγμα (που ισχυρίζεται το άρθρο) αποδυκνύει ότι η Αμερική δεν έκανε τον πόλεμο για το πετρέλαιο και δεν επιρρεάζει το Ιράκ. Ένας Αμερικανός κωμικός είπε: Πρέπει να φύγουμε (η Αμερική) από το Ιράκ… κάθε στρατιώτης κατά την αποχώρισή του να κουβαλίσει από δύο κουβάδες πετρέλαιο 🙂

  Δείτε το παρακάτω σενάριο.

  Ο πόλεμος με το Ιράν είναι αναπόφευκτος:

  Ο ιμπεριαλισμός του ισλάμ, η πυρηνικές επιδιώξεις του Ιράν είναι όλα γεγονότα. Αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν την ανάγκη για το Ιράν να χτίσει πυρηνικά σιλός σε πολύ μεγάλο βάθος κάτω από την γή. Αυτό με την σειρά του δημιούργησε την ανάγκη κατασκευής νέων πυραύλων διάτρισης μεγαλύτερου βάθους και έκρηξης (βλ. εδώ: http://www.cbsnews.com/stories/2009/10/13/world/main5380905.shtml)

  Το Ιράν σήμερα δεν αποδέχεται τους προτεινόμενους συμβιβασμούς της Δύσης (Πληροφορείες εδώ: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8369872.stm)

  Τα έξοδα R&D για την δημιουργία και παραγωγή αυτών των νέων όπλων που ανέφερα παραπάνω θα πήγαιναν χαμένα αν δεν χρησιποποιηθούν. Οι πολεμική βιομηχανία πρέπει να τα πουλήσει. Τα κράτος πρέπει να τα αγοράσει και πρέπει να τα χρησημοποιήσει.

  O Μπούς μπαίνει στο Ιράκ και αυξάνει, υποτίθεται προσωρινά, την στατιωτική δύναμη.

  Ο Ομπάμα υπόσχεται ότι θα φύγει από το Ιράκ. Αντιθέτος, κανένας από τους στρατιώτες δεν φεύγει από το Ιράκ και συγχρόνος αυξάνει κατά 30 χιλιάδες τους στρατιώτες στο Αφγανιστάν (ενώ την ίδια στιγμή οι Σουηδοί του δίνουν το Νόμπελ ειρήνης LOL).

  Τώρα δείτε την γεωγραφία. Το Ιράν είναι ακριβώς στην μέση. Η Αμερική έχει μόνιμες βάσεις και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το Πεντάγωνο χρησημοποιεί (και το παραδέχεται) στο Αφγανιστάν STEALTH Spying Drones (Πληροφορείες εδώ: http://news.yahoo.com/s/afp/20091208/pl_afp/usaviationmilitarydrones_20091208212912). Ποιός ο λόγος να είναι Stealth, όταν το Αφγανιστάν δεν έχει ραντάρ; Μήπως κάνουν βολτούλες προς το Ιράν;

  Βάση των παραπάνω ο πόλεμος στο Ιράν είναι αναπόφευκτος, και αν ο Ομπάμα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αυτός ο πόλεμος ίσως να έχει τον Νομπελίστα Ειρήνης ως πρωταγωνιστή.

 28. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:55 μμ

  exo pei paleotera oti to iran eine alli periptosi giati apla den eine araves .eine perses. episis einei siites mousoulmanoi den eine sounites .
  istorika to megalitero englima egine otan oi vretanoi me tous amerikanous ( operation Ajax)otan erixan ton Mossadegh giati kratikopoiise to petreleo kai epaneferan ton kalikantzaro ton Sahi apo ekei kai pera peire h varka nero kai katelixe i xora ston xomeini

 29. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:55 μμ

  Ντεννυ οταν ημουνα Αγγλια ειχα συμμαθητη εναν περση στο κολλεγιο που μου ειχε εξηγηση οτι ο Μοσαντεκ απλα πηρε το Ιραν απο τους Αγγλους και το «εδωσε» στους Αμερικανους. Ηταν πιο μεγαλος απο εμενα και ηταν πιο …μπασμενος και ψιλιασμενος
  στα πραγματα. Εγω ειχα την ….προοδευτικη χλαπατσα της γενειας του πολυτεχνειου, και μαλιστα στην διενεξη που ειχε με αλλους περσες που υποστηριζαν το χομεινι εγω ψιλοεπαιρνα το μερος τους , οτι και καλα ο σαχης καταπιεζη τον κοσμο, η τρομερη ΣΑΒΑΚ τοτε(η…ΕΣΑ της περσιας) και τετοιες παπαριες.Τοσο μ@λ@κ@ς ημουνα.
  Και θυμαμαι σαν και τωρα τα λογια του:
  YOU DONT HAVE ANY IDEA WHAT THESE PEOPLE ARE !! Eννοντας τους αγιατολεδες.
  Τωρα βλεπω ποσο δικιο ειχε. Στερνη μου γνωση…….

 30. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:55 μμ

  o Mossadegh idrise tin moni istorika dimokratia tis perioxis . otan ethikopoiise tis petreleopiges epenevisan oi vretanoi me tous amerikanous kai ton valan mesa . epaneferan etsi ton sahi .o sahis edose tin exousia stous agiatolaxides . o athropos pige filaki

  A few days later on Aug. 19, 1953 Mosaddeq was rounded up as the CIA-backed coup came to a successful end[44]. He was then tried, imprisoned for three years and kept «under house arrest at his estate» until he died in March 1967[45]
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Mosaddeq
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Ajax

  gia na to po xekathara . h CIA efere tous islamistes stin exousia

 31. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:56 μμ

  Shah’s exile
  Shaban Jafari in Tehran on 19 August 1953.

  In August 1953, the Shah finally succumbed to the CIA plot, having been finally told by Roosevelt[citation needed] that the U.S. would proceed with him or without him, and formally dismissed the Prime Minister in a written decree, an act explicitly permitted under the constitution.[46] Then, as a precautionary measure, he flew to Baghdad and from there hid safely in Rome, Italy. He actually signed two decrees, one dismissing Mosaddeq and the other nominating the CIA’s choice, General Fazlollah Zahedi, as Prime Minister.These decrees, or Farmāns as they are called, were specifically written as dictated by Donald Wilbur the CIA architect of the plan, which were designed as a major part of Wilbur’s strategy to give the impression of legitimacy to the secret coup, as can be read in the declassified plan itself which bears his name. Wilbur was later given a letter of commendation by Alan Dulles, CIA head, for his work. It too is now declassified, and appears in Wilbur’s autobiography.

 32. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:56 μμ

  Eventually the CIA’s role became well-known, and caused controversy within the organization itself, and within the CIA congressional hearings of the 1970s. CIA supporters maintain that the plot against Mosaddeq was strategically necessary, and praise the efficiency of agents in carrying out the plan. Critics say the scheme was paranoid and colonial, illegal, as well as immoral.

  In March 2000, Secretary of State Madeleine Albright stated her regret that Mosaddeq was ousted: «The Eisenhower administration believed its actions were justified for strategic reasons. But the coup was clearly a setback for Iran’s political development and it is easy to see now why many Iranians continue to resent this intervention by America.» In the same year, The New York Times published a detailed report about the coup based on declassified CIA documents.

  For his sudden rise in popularity inside and outside of Iran, his defiance of the British, and his fight for democracy, Mosaddeq was named as Time Magazine’s 1951 Man of the Year. Other notables considered for the title that year included Dean Acheson, then-General (and future President) Dwight D. Eisenhower and General Douglas MacArthur.[54]

  In early 2004, the Egyptian government changed a street name in Cairo from Pahlavi to Mosaddeq, to facilitate closer relations with Iran.

  He was good friends with Mohammad Mokri until his death.

 33. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:57 μμ

  kai gia na min ta xanaleme . didaskomaste istoria gia na min epanalamvanoume ta idia lathi .
  to Iran san theoktatiko kratos to eftiaxe h CIA me tous Vretanous . aftoi kai mono aftoi

 34. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:57 μμ

  Poly εμπερειστατοτμενο, αλλα καπου στα βασικα μου τα μπερδευεις. Οι Αγγλοι και οι αμερικανοι δεν τους ηθελαν τους αγιατολαδες με τιποτα. Οι γαλλοι τους στηριξαν και μην ξεχνας τον χομεινι τον κατεβασε γαλλος πιλοτος απο το 747 της Air France.
  O Mossadeq βασικα εδιωξε τους αγγλους με την εθνικοποιηση, που βεβαια οι αγγλοι δεν την δεχτηκαν επαναφεροντας τον σαχη.
  Μην πιασουνε την Cia γιατι δεν ειναι ασπρο-μαυρο και wiki, eiναι long story.
  Denny αμα ηθελε η σια τον αγιατολαχ δεν θα βοηθουσε τον σανταμ να τον πολεμηση με τα γνωστα αποτελεσματα.
  Μαλιστα τον σανταμ τον ειχε βοηθησει ο δικος μας Father Παπαντρεου με πυρομαχικα.
  (με το αζημιωτο βεβαια…)
  Ι am affraid that you got it not wrong but the other way around.
  I would appreciate Cohens opinion as an E X P E R T on the middle east matters.

 35. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:58 μμ

  καταρχήν ευχαριστώ για το EXPERT. As I always say: I’m not as good as the say, but I;m not as bad as you think!!!

  Και στο ψητό. Αν κατάλαβα καλά ρωτάτε αν η Αμερική και η Αγγλία έφεραν τους Αγιατολάδες?

  Η απάντηση είναι όχι. Σωστά λέει ο Ντένις τα ιστορικά αλλά η Δύση δεν ήθελε επ’ουδενή λόγω τς αγιατολάδες στο Ιράν και ειδικότερα εναντίον του Σάχη. Ο Σάχης ήταν ο άνθρωπος τους. Τους έκανε όλα τα χατίρια και έλεγχε τα τρία νησάκια από όπου περνάει το 40% της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου χωρίς να τα καταλάβει όπως έκαναν μετά οι αγιατολάδες.

 36. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:58 μμ

  den leo tipote antitheto me sas . aplos leo oti o ariranthropos eleinos sahis edrase os katalitis gia tin metavasi sto kathestos ton agiatolah. me apla logia an petixene to proto kai teleyteo istorikaenxirima dimokratias stin perioxi me ton Mossadeq h exelixi den tha itan ton theokratiko kathestos ton mouladon. ta idia skat… ekanan stin latiniki ameriki kai stin afriki . san apotelesma se olestis periptoseis ( pou stirizan diktaktories h axiranthropous ) htan na exoume ta komunistika h theokratika krati pou proekipsan .

 37. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 4:59 μμ

  @ DENNY
  Ντεννυ καλο το WIKI και το copy-paste αλλα ΟΧΙ στα γεωστρατηγικα και ιστορικα θεματα. Ξεκολλα και διαβασε κανενα βιβλιο πιο μπασμενο, χωρις να στο λεω υποτιμητικα προς θεου. Μαθε να μην πιστευεις οτι σου πασαρουν και απο οτι βρισκεις να πιστευεις τα μισα.
  Παντα να εχεις second thoughts και να ψαχνεις ενα θεμα δ ι ε ξ ο δ ι κ α.
  Βεβαια ειναι δυσκολο σημερα μεν την παγκοσμιοποιηση, και θα εχεις καθε δικιο να μου «την πεις» αλλα θα σου απαντησω τοτε κρατα μικρο καλαθι σε καθε ερευνα και μην παιρνεις τιποτα σαν δεδομενο και σημειο αναφορας ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.
  (και παλι να κρατας μια μικρη επιφυλαξη)
  Αυτα ΠΟΛΥ φιλικα…………

 38. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:00 μμ

  file mou to copy past ginete gia na anaferthoun MONO ISTORIKA stoixia . kai apolyotos tipote allo . den kano copy past ektimiseis h gnomes allon kai se kathe periptosi anafero tin pigi. i istoria eine istoria kai analyseis analyseis. oson afora ta vivlia pou les malon stin zoi mou exo diavasei arketa eos poly arketa .
  i istoria eine istoria kai kala tha kanoume na tin mathenoume . idika omos i istoria tis mesis anatolis tin tourkias kai tou levante me endiefere kai gia allous prosopikous logous. den mporo na sou po ti egine stin afriki h sthn latiniki ameriki alla malos mporo na metexo se mia syzitisi gia tin mesi anatoli. kai ena teleyteo . pola apo afta ta krati ta exo episkeytei kai ta exo viosei .

 39. LEONIDAS
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:00 μμ

  Ok passo.
  Sorry for the underestiamtion and «heavy» critic.
  Lets keep our eyes open then for what lies ahead.

 40. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:01 μμ

  its ok . den eine anagi na synfonoume aplos prepei na diatiroume ton dialogo kai na syndialegomaste.

  na postaro kati allo epi tis eykerias

  Every appointee to the American government must endure a thorough background check by the American Jewish community.

  In the case of Obama’s government in particular, every criticism against Israel made by a potential government appointee has become a catalyst for debate about whether appointing «another leftist» offers proof that Obama does not truly support Israel.

  en protis eine ena antisimiko arthro . trofi se olous osous pisteuoun kati tetia .
  eine omos arthro tis haaretz
  kapia stigmi tha prepei na diatiroume ton dialogo mas synferei-den mas synferei
  http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=1132797&contrassID=0&subContrassID=0

 41. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:01 μμ

  Διαβασα το άρθρο της Haaretz. Δεν το βρίσκω αντισημιτικό, αλλά είναι φανερά Αριστερής πολιτικής – όπως και σχεδόν όλα τα άρθρα της Haaretz.

  Προσπαθούν να εμφανίσουν το γεγονός ότι γίνεται κριτική και υπάρχει επιρροή για την επιλογή κάποιου Αμερικανού κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Εβραικό λόμπυ σαν κάτι το «διαβολικό», κάτι σαν συνομοσία.

  Επιρρόη και lobbies υπάρχουν πολλά και επιρροή έρχεται από παντού – έτσι δουλεύει η Αμερικάνική πολιτική σκηνή. Το να βάλουν κάποιον στην κυβέρνηση που είναι αντίθετος/κατά του Ισραήλ θα ήταν αποτέλεσμα επιρροής ενός άλλου Lobby από τους Άραβες και τους Αριστερούς.

  Επομένος, δεν βλέπω τίποτα το άσχημο να γίνεται αυτή η επιρροή από μέρος του Εβραικού lobby. Μπράβο τους και καλά κάνουν. O καθένας προστατεύει τα δικαιώματά του. Έτσι είναι η πολιτική, έτσι δουλεύει ο κόσμος.

 42. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:02 μμ

  Μία μικρή παρατήρηση. Τα ΜΜΕ στο Ισραήλ και ειδικότερα οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας είναι αρκετά φιλελεύθερες. Η HAARETZ είναι η κατεξοχήν φιλελεύθερη και ως εκ τούτου δημοσιεύει απόψεις από αριστερά μέχρι δεξιά. Ο Gideon levy και η Amira Hass είναι κλασσικά παραδείγματα.

  Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω φιλελεύθερες τις εφημερίδες εννοώ ότι δημοσιεύουν διαφορετικές απόψεις, και όχι με την πολιτική έννοια. Η HAARETZ είναι κεντροαριστερή η Jerusalem Post κάργα δεξιά, ενώ η Yediot and Maariv ποιο πολύ στο κέντρο με δεξιές τάσεις.

 43. omadeon
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:02 μμ

  Σόρυ κ. Κοέν, δεν έχει καμμία σχέση η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση των δύο προβλημάτων (ιδίως τώρα και όχι το 1992).

  Η Ελλάδα δεν είναι δύναμη κατοχής εδαφών της ΠΓΔΜ, ούτε έχει αποικίσει περιοχές της ΦΥΡΟΜ με 500 χιλιάδες έποικους στα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 χρόνια.

  Επίσης οι ακραίοι Αραβες θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ, κάτι με το οποίο ΔΕΝ συμφωνούμε όσοι στηρίζουμε ένα δημοκρατικό Ισραήλ που θα σέβεται τους Παλαιστίνιους και το σεβασμό των αποφάσεων του ΟΗΕ. Τέλος, η Ελλάδα δεν καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου από… επιτροπή της οποίας ηγήθηκε Ελληνας δικαστής.

  Υπάρχουν και άλλες διαφορές, ΠΟΛΥ περισσότερες από τις ομοιότητες.

 44. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:03 μμ

  @Omadeon,

  Η προκατάληψη σας κύριε Omadeon μάλλον δεν σας άφησε να διαβάσετε το άρθρο με ψυχραιμία.

  Ξαναδιαβάστε το. Το άρθρο μιλάει για το πως μπορεί από το τίποτα να δημιουργηθεί «έθνος» και ως εκ τούτου και πρόβλημα, και όχι για την κατοχή των εδαφών της Δυτικής Όχθης.

  ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!!
  Η ψυχραιμία στην ανάγνωση κειμένου είναι η βασικότερη αρχή

 45. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:03 μμ

  edosa me to arthro tis efimaridas ( megalis kykloforias tou Israil ) to paradigma pos ena arthro mporei na xrisimopoieithei poly eykola gia antisimitikous skopous .me poly apla logia . pio eine to kyrio epixirima ton antisimitiston? oti to israil xrisimopoiei tin ameriki kai tin elenxei . ( exo tonisei sto parelthon oti pisteuo akrivos to antitheto , diladi oti to israil eine thuma tis amerikanikis politikis ) . yparxei vevea se mena panta to erotima tou rolou tis evraikis-amerikanikis diasporas kai tou rolou tis an kai kata poso zontas se ena asfales perivalon elenxei tis zoes ekatomyrion pou zoun se mia diarki empolemi katastasi

 46. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:04 μμ

  @Denis,

  Η τελευταία σας φράση για το κατά πόσο επηρεάζει τις ζωές των ισραηλινών η αμερικανική διασπορά είναι μία πολύ σωστή παρατήρηση που δεν έχει βρει ακόμα απάντηση ούτε καν μέσα στο Ισραήλ. Άλλοι λένε ότι η διασπορά δεν έχει δικαίωμα να ανακατεύεται άλλοι πάλι λένε το αντίθετο.

 47. omadeon
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:04 μμ

  κ. Κοέν, υποθέτω ότι ασχοληθήκατε και μπήκατε εδώ επειδή κάποιος άλλος αναδημοσίευσε το άρθρο σας. Αμφιβάλλω αν είναι ο πλέον κατάλληλος, αλλά… είναι δικό σας θέμα αυτό.

  Πάντως, όχι, δεν μου προξένησε την παραμικρή οργή το άρθρο σας. Απλώς ήμουν λιγόλογος και βιαστικός για άσχετους λόγους.

  Θάλεγα ότι το άρθρο σας κάνει έναν πολύ ενδιαφέροντα παραλληλισμό, που όμως οδηγεί τόσο σε ομοιότητες όσο και διαφορές. Ομως οι διαφορές κατ’ εμέ είναι πιο μεγάλες και επίσης ΔΕΝ τιμούν την πολιτική του Ισραήλ. Το ΠΩΣ δημιουργήθηκε η εθνότητα, τώρα, των Παλαιστίνιων, φρν διαφέρει από τον τρόπο που δημιουργήθηκσν πολλές άλλες, ίσως και… όλες! 🙂
  Εν πάσει περιπτώσει, θα προσελκύσετε το ενδιαφέρον Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών. Κάααατι είναι κι αυτό. ΠΡΟΟΔΟΣ μεγάλη από τις… συμμαχίες με ναζί και τις καταδόσεις αθώων σε… εργοδότες, κάποιου άαααλλου! 😛

 48. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:05 μμ

  o Cohen postarei edo arketo kero prin . kai sto proigoumeno blog ( pou eklise ) kai ekei htan . gia to perifimo ethnos ton palestinion to eipame . oi palestinoioi eine araves se mixi me topika simitika fila kai oti alo valei o nous sou. den eine ethnos me tin klasiki enia. san tetio paralirizete me tous skopianous ( stin vasi oi anthropoi eine slavo-voulgaroi milane ena poly kontino idioma me ta voulgarika episeis) san tetio to thema eine konta . den milame edo gia edafiki istoria. an kai oi vorioi filoi mas tetia onira pou tous parexoun teties oniroxis exoun .

 49. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:06 μμ

  @ Ομαδεον,
  ακριβώς έτσι είναι για το άρθρο. Αναλύει ακριβώς πως το Μακεδονικό «οδηγείται» σιγά αλλά σταθερά σε παρόμοια κατάσταση με το Παλαιστινιακό.

  Το Μακεδονικό βρίσκεται χρόνια πριν το Μεσανατολικό.

  Είπες πως η Ελλαδά δεν έχει στρατό κατοχής.
  1. ΤΩΡΑ δεν έχει. Όταν στο μέλλον οι FYROMιάτες «αποδείξουν» την «καταπίεση Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα», που τελικά θα ίσως γίνει πλειονότητα τότε ίσως και να αρχίσουν να μιλούν για «κατοχή Μακεδονικών εδαφών».

  2. Στην Γάζα δεν υπάρχει κατοχή. Δεν υπάρχουν ούτε έποικοι ούτε στρατός. Έφυγαν το 2005 με τα σύννορα ανοιχτά και αντί για ειρήνη το Ισραήλ έφαγε πυραύλους που οδήγησαν στον πόλεμο και το κλείσιμο συννόρων. Σήμερα, κλείσιμο συννόρων, νάι υπάρχει – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και υποφέρουν βέβαια έτσι; (βλ: http://israelyesgr.bravejournal.com/entry/38623).

  3. Η Ισραηλινή κυβέρνηση («Ακροδεξιά» χαχα) σταμάτησε το χτίσιμο των επικοισμών για τους επόμενους 10 μήνες. Παρόλα αυτά, οι Παλαιστίνιοι δεν έρχονται για συνομιλίες. Δεν τους αρέσει λένε ότι είνια μόνο για 10 μήνες. Αλλά το Ισραήλ ΠΡΕΠΕΙ (για μερικούς) να δεχθεί μία υποτιθέμενη προσωρινή 10ετη ανακωχή από την Τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά όμως είναι πάντα ευπρόσδεκτα στους καθολικά Αντι-Ισραηλινούς και κρυπτο-αντισημίτες.

 50. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:06 μμ

  @Omadeon,
  Αγαπητέ Omadeon σε προηγούμενο post σας είπα ψυχραιμία όταν διαβάζετε. Τώρα θα σας πω και ψυχραιμία όταν γράφετε διότι λέτε μερικές φορές Αρλούμπες (επί το ευγενικό)Π.Χ. ότι ήρθα σε αυτό το blog τυχαία, ή η τάση σας να μην εγκρίνετε τονΙσραελμαν αλλά όλο εδώ να βρίσκεστε.

  Αλλα αυτά είναι οι μικρές αστείες λεπτομέρειες.

  Σε αυτό που ΑΠΑΙΤΩ εξηγήσεις από εσάς (για να μην μου πείτε μετά άλλες αρλούμπες (όπως ήμουν βιαστικός, λιγομίλητος, μάλωσα με τη πεθερά μου κλπ)είναι η παρακάτω φράση σας περί συνεργασίας με Ναζι, και καταδόσεις. Επειδή το όλο σχόλιο σας απευθυνόταν σε μένα λογικό είναι να υποθέσω και η παρακάτω φράση

  Κάααατι είναι κι αυτό. ΠΡΟΟΔΟΣ μεγάλη από τις… συμμαχίες με ναζί και τις καταδόσεις αθώων σε… εργοδότες, κάποιου άαααλλου!

 51. Δεκέμβριος 18, 2009 στο 5:07 μμ

  Εγώ και ο Ομμμμαδεον είχαμε ένα μεγάλο διαδυκτιακό τσακωμό (πραγματικά διασκεδαστικό).

  Αυτό το σχόλιο του Ομμμαδεον αναφέρεται σ’ εμένα. Επειδή έχω αντίθετες απόψεις από αυτόν, αυτομάτως είμαι φασίστας και έχω συμμαχίες με τους Νεοναζί!! 🙂

  Εγώ είμαι ο φασίστας που τον αφήνει να γράφει εδώ ελεύθερα – ενώ αυτός είναι ο δημοκράτης που δεν αφήνει να ανέβουν τα σχόλιά μου στο δικό του μπλογκ (όπου αυτός και fans του με βρίζουν), κλωνοποιεί και παραποιεί το δικό μου μπλογκ, και άλλα πολλά.

  Είναι μεγάλη ιστορία, εκτός του θέματος μας σε αυτήν την ανάρτηση.

  Αν αρχίσει να λέει μπουρδίτσες εδώ, θα γίνω και εγώ «δημοκράτης» όπως και αυτός και τα σχόλιά του θα γίνουν bye-bye.

 52. denis
  Δεκέμβριος 18, 2009 στο 8:22 μμ

  triti metakomisi .
  triti kai alithia elpizo . i to gnosto pou lene gia tous evreous . to proto to poulas to deutero to nikiazis sto trito kathese lol.
  sta dika mas tora . postaro to poly endiaferon artho tou Delastik ,
  malon opos fenete o polemos enantia stin tromokratia teliose . h dimokratia epeteuthei kai nikise. tora an emeis kananoume lathos kai apo afto tha genithoun pali ordes islamo-apeleutheroton autoanatinazomenon anthropon o xronos tha dixei .
  pou tha skasoun aftes ? ekei konta vevea sto israil , mias kai pou opos mas eipe i haaretz ( edo eine to antisimitiko stoxopieis etsi olous tous evreous sylivdin ) odigi tin ameriki stous dromous pou afto thelei. alimono ston lao tou israil, .
  sto arthro tora

  Το όνειρο τελείωσε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο. Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος εκχώρησης των ιρακινών πετρελαίων σε ξένες εταιρείες – ο πρώτος είχε λάβει χώρα σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο. Γιγαντιαία κοιτάσματα ιρακινού πετρελαίου μηδαμινού κόστους εξόρυξης (μόλις… 1 δολάριο το βαρέλι!) δόθηκαν προς εκμετάλλευση σε αμερικανικές, αγγλικές, κινεζικές, ρωσικές, άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές πετρελαϊκές εταιρείες – μέχρι και οι Τούρκοι και οι… Αγκολέζοι πήραν πετρελαιοπηγές! Πάνω από 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, περισσότερα δηλαδή ακόμη και από τη Σαουδαραβία, που είναι σήμερα με μεγάλη διαφορά η πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, θα παρέχουν σε λίγα χρόνια τα ιρακινά κοιτάσματα πετρελαίου που παραχωρήθηκαν στις ξένες εταιρείες. Ουσιαστικά απολύτως καμία αξιόλογη πετρελαιοπηγή δεν θα μείνει πλέον στα χέρια του ιρακινού κράτους για να την αξιοποιήσει μόνο του.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=8984870

 53. Δεκέμβριος 19, 2009 στο 5:48 πμ

  Χα χα! είναι αλήθεια το αστείο 🙂

  Ένα μεγάλο τμήμα των παραπάνω σχολίων θα μπορούσαν κάλιστα να είναι μέρος ανάλυσης του νέου άρθρου που βρίσκεται σε μετάφραση στην σελίδα του Jean Cohen και που έχω αναδημοσιεύση ΕΔΩ

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: