Αρχική > Uncategorized > Κατηγορήστε τη Χαμάς Περισσότερο απ’ το Ισραήλ για τα Δεινά της Γάζας

Κατηγορήστε τη Χαμάς Περισσότερο απ’ το Ισραήλ για τα Δεινά της Γάζας

Ιανουαρίου 3, 2010 Σχολιάστε Go to comments

Σχόλιο Ισραελμαν (Israelman): Είναι αξιόλογο και αξιοσημείωτο, όταν ακόμα και ο πιο αριστερός και φιλελεύθερος τύπος, όπως η εφ. San Francisco Chronicle, γράφει υπέρ του Ισραήλ!! Παρόλο που είναι εμφανέστατη η αριστερή κλίση του αρθρογράφου στο μεγαλύτερο μέρος  του κειμένου, ακόμα και αυτός, τάσεται αυτήν την φορά υπέρ του Ισραήλ.  Το άρθρο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Του Joel Brinkley, San Francisco Chronicle Friday, December 25, 2009

Ενώ οι Χριστιανοί  Παλαιστινιοι  στη Δυτική Όχθη γιορτάζουν  τα  Χριστουγέννα στη Βηθλεέμ σήμερα, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, ασχέτως  θρησκευτικών ή  πολιτικών πεποιθήσεων, υποφέρουν στην αθλιότητα και την αυξανόμενη άγνοια. Χιλιάδες προσπαθούν να διαφύγουν από την Γάζα.

Η Γάζα δεν υπήρξε ποτέ μια ευημερούσα περιοχή. Τα  140 τετραγωνικά μίλια εδάφους ήταν πάντα  φτωχή,  εξαρτώμενη χώρα. Αλλά για τη Χαμάς, τη ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατική ομάδα που πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας το 2007, η μακράς-διάρκειας μάχη για μία πολιτική ουτοπίας, καταπατά ακόμη και την  παραμικρή ανησυχία για την ευημερία των 1,5 εκατομμυρίων των πολιτών της.

Οι κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών ήταν υπόδουλοι  ξένων κρατών – Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, την Ιορδανία και στη συνέχεια το Ισραήλ – για μισή χιλιετία.  Όμως, όλο αυτό το διάστημα, τόσο κατά τη διάρκεια καλών όσο και  δύσκολων  καιρών, οι  Παλαιστίνιοι έχουν αγωνιστεί για να εξασφαλίσουν την μόρφωση  των παιδιών τους.

Ως αποτέλεσμα, οι  Παλαιστίνιοι ήταν από τους καλύτερα μορφωμένους ανθρώπους στον κόσμο. Τα ποσοστά αλφαβητισμού μεταξύ των νέων, ακόμη και για τα κορίτσια, κυμαίνονται περίπου στο 99%. Ακόμη και το ποσοστό αλφαβητισμού του Ισραήλ είναι χαμηλότερο: 97,1%. Αλλά τώρα, για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή, οι νεαροί κάτοικοι της Γάζας, 9, 10 και 11 ετών εργάζονται σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς, παραιτούμενοι από το σχολείο. Η UNICEF αναφέρει  πως  «Η μάθηση έχει μειωθεί μαζί με την εγγραφή νέων μαθητών στα  σχολεία».

Μεγάλο μέρος του κόσμου κατηγορεί το Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της εισβολής  της Γάζας τον περασμένο Ιανουάριο, τα Ισραηλινά στρατεύματα  έκαναν ζημιές ή κατέστρεψαν  σχεδόν τα μισά από τα σχολεία της επικράτειας, μαζί με μεγάλο μέρος των υποδομών. Το θέμα είναι πως  έχει περάσει ένας χρόνος. Ποιες πολιτικές παραχωρήσεις  έχει προσφέρει η Χαμάς που θα μπορούσαν  να δώσουν   τη δυνατότητα να κάνει  τις απαραίτητες  επισκευές και να  βελτίωσει  την τύχη των κατοίκων της;  Καμία παραχώρηση!

Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι  1 στους 5 κατοίκους της Γάζας ζουν σήμερα σε αυτό που ονομάζεται «απόλυτη φτώχεια».  Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί γονείς δεν  στέλνουν πλέον  τα παιδιά τους στο σχολείο. Χρειάζονται τα λίγα χρήματα που τα παιδιά τους μπορούν να κερδίσουν σε ταπεινωτικές εργασίες για να αγοράσουν τρόφιμα.

Οι Οπλαρχηγοί τους δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται.  Έχω πάρει συνέντευξη από τους ηγέτες της Χαμάς, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, και όλοι τους έχουν προσφέρει με  συνέπεια την ίδια θέση, ξανά και ξανά:  Είμαστε υπομονετικοί. Η αντίστασή μας  θα συνεχιστεί  για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται – ακόμη και αιώνες – μέχρι να φτάσουμε το στόχο μας, τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστίνης. Φυσικά, αυτή περιλαμβάνει όλο το κράτος του Ισραήλ!

Ένας από αυτούς, ο Ismail Abu Shanab, σήμερα νεκρός, μου είπε κάποτε: «Υπάρχουν πολλές ανοικτές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μπορούσαν να απορροφήσουν τους Εβραίους.» Ακόμη και ο Shanab, ζηλωτής όπως ήταν,  θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτό  δεν επρόκειτο να συμβεί ακόμη και μέχρι το τέλος της ζωής των  εγγονιών του – ή ακόμα και  ποτέ. Αλλά για αυτόν και όλους τους συναδέλφους του, τότε και σήμερα,  επιδίωξαν αυτό το  γελοίο στόχο σε  αποκλεισμό οποιαδήποτε άλλης  λύσης, και τώρα αυτό είναι που οδηγεί στην κοινωνική καταστροφή του ίδιου του λαού τους.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος έχουν κλειδωμένες τις πόρτες στη Γάζα.  Το κλείσιμο από το Ισραήλ είναι πιο κατανοητό  από αυτό της  Αιγύπτου,  δεδομένου ότι το  Κάιρο προσποιείται ότι είναι ο μεγαλύτερος φίλος και προστάτης των Παλαιστινιών.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι κάτοικοι της Γάζας εγκρίνουν  αυτόν τον  απόλυτο και αδιάλακτο στόχο της Χαμάς . Η πλειοψηφία των κάτοικων  της Γάζας που  έχω συναντήσει  θέλουν να ζήσουν ειρηνικές  ζωές και να μεγαλώσουν  τα παιδιά τους.

Σίγουρα, όλοι τους  θα ήθελαν πολύ να γυρίσει πίσω το ρολόι  στο 1967, πριν το  Ισραήλ  κέρδισε τον έλεγχο της Γάζας. Γι ‘αυτό οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν  να επιλέγουν να ζουν εδώ σε παλαιομένα στρατόπεδα προσφύγων, για να αποδείξουν ότι αρνούνται να αποδεχθούν την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων.  Τώρα όμως, ένας αυξανόμενος αριθμός – το μισό του πληθυσμού, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις – προσπαθεί να βγει από τη Γάζα, να ξεφύγει από τον έλεγχο της Χαμάς και τις στερήσεις  που προέρχονται από αυτήν την διακυβέρνηση.

Σε ένα διάσημο περιστατικό τον Δεκέμβριο, ένας υγιής άνθρωπος  προσπάθησε να  μπει  στους χιλιάδες άλλους  που επιχειρούν να διαφύγουν προς την Αίγυπτο και το Ισραήλ με δωροδοκίες και πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις με την προσποίηση ότι  πεθαίνει από καρκίνο.  Δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Τώρα, ένα χρόνο μετά την Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να κατηγορούμε το Ισραήλ για την απελπιστική κατάσταση του λαού της Γάζας. Τώρα, αναμφισβήτητα, φταίει η  Χαμάς.

Γράψτε ένα σχόλιο


https://israelyesgr.wordpress.com

 1. haghios
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 12:47 πμ

  Ναι, λυπάμαι τους κατοίκους της Γάζας, που προέρχονται από τους αρχαίους Φιλισταίους. Αυτοί πάλι, προέρχονται από τους αρχαίους Κρητικούς (Καφθόρ=Κρήτη) σύμφωνα με την Αγία Γραφή (Αμώς 9:7). Δύο βασιλιάδες των αρχαίων Φιλισταίων είχαν κάνει συνθήκη με Εβραίους, ο ένας Αβιμέλεχ έκανε συνθήκη με τον Αβραάμ (Γένεση 21:22-34), ο άλλος πάλι Αβιμέλεχ, έκανε διαθήκη (συνθήκη) με τον Ισαάκ (Γένεση 26:26-31). Και τότε ο Θεός είχε ευλογήσει τους Φιλισταίους. Αργότερα οι Φιλισταίοι έγιναν φανατικοί εχθροί των Εβραίων για αιώνες. Ο Θεός είχε δώσει εντολή στους Εβραίους να τους εξολοθρέψουν εντελώς κατά την κατάκτηση της Χαναάν από τον Ιησού του Ναυή. Δυστυχώς οι Εβραίοι δεν τον άκουσαν, θέλησαν να δειχτούν περισσότερο σπλαχνικοί από τον ίδιο το Θεό και ακόμη τώρα το πληρώνουν!
  Τέλος πάντων, αυτά για την ιστορία.
  Ναι, λυπάμαι τους Παλαιστινίους της Γάζας, αλλά η Χαμάς προέρχεται από Παλαιστίνιους. Και όπως λέει μια παροιμία: «Κάθε λαός είναι άξιος της κυβέρνησής του». Αν δεν υπήρχε αυτό το βαθύ, φανατικό και πικρό αντισημιτικό πνεύμα στον κοινό λαό της λωρίδας της Γάζας, η Χαμάς δε θα μπορούσε να εδραιωθεί. Γιατί αυτή η κυβέρνηση προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού της. Νομίζω πως την ψήφισαν ελεύθερα. Συνεπώς λυπάμαι τους Παλαιστίνιους, αλλά φταίει η ξεροκεφαλιά της. Είναι δυστυχώς άξιοι της μοίρας τους, γιατί μισούν και εχθρεύουνται τους απογόνους του Αβραάμ. Έλκυσαν επάνω τους την κατάρρα, γιατί σύμφωνα με τα λόγια του Θεού που είπε για τον Αβραάμ και τους απογόνους του: «Θα ευλογήσω όποιον σε ευλογεί και θα καταρραστώ όποιον σε καταρριέται» (Γένεση 12:1-3). Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τόσα κακά επέπεσαν εναντίον τους και τόσο υποφέρουν. Δεν φταίνε οι Εβραίοι γι’ αυτά. Φταίει το μίσος τους κατά των Εβραίων. Αν είναι κάποιον που πρέπει να κατηγορούν είναι τον ίδιο τον εαυτό τους. Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν, γιατί δεν το θέλουν, και εδώ βρίσκεται η τραγωδία τους. Ακόμη και οι Αιγύπτιοι τους απέκλεισαν και δε θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί τους. Ο Θεός να τους λυπηθεί!

 2. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 3:51 πμ

  kai oloi mazoi proerxonte apo ton adam kai tin eva ( kata alous apo tous pithikous , ego sigoura apo xelona to exo psakseis ) autes h geneologikes anafores eine toulaxiston astoxe gia perioxes opos i mesi anatoli ( den milame gia apomonomenes perioxes tou typou grilandia) . milame panta gia simitika fila me oles tis epimixies pou eitan an mi ti allo para para poles.
  oi palestininoi den eixe xexoristo ethnos . to exoume pei xiliades fores . eine araves tou levante. o diaxorismos egine telios texnita gia na exypiretisi tin dienexi . an thes na exipiretisei kai idioktisiakou typou dikeomata stin perioxi. 3

 3. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 3:57 πμ

  ena poly oreo arthro metafrazmeno apo tin haaretz to opoio to vrika sta xalia.
  http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_7526.html

 4. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 4:03 πμ

  Radical Islam: Britain’s huge problem

  sto cnn .

  kai sto ethnos ena poly kalo tou delastik

  Tα ένοχα μυστικά της Yεμένης
  Yποκριτική είναι η δήθεν έκπληξη του Mπαράκ Oμπάμα για το γεγονός ότι ο νεαρός Nιγηριανός που αποπειράθηκε -ευτυχώς, ανεπιτυχώς!- να ανατινάξει αμερικανικό αεροπλάνο ανήμερα τα Xριστούγεννα, είχε εκπαιδευθεί σε στρατόπεδο της Aλ Kάιντα στην Yεμένη. Oι υποτυπωδώς ασχολούμενοι με τη διεθνή πολιτική γνωρίζουν φυσικά ότι η χώρα αυτή, η αποκαλούμενη Eυδαίμων Aραβία στην αρχαιότητα, είναι όχι απλώς ένας τόπος – κόλαση για τους Aμερικανούς και κάθε δυτικό πολίτη, αλλά και… κοιτίδα ουσιαστικά της Aλ Kάιντα
  h synexia sto
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9256852

  ps lete na katigorisoun to ethnos gia antiaravismo?
  gia na min eimaste ypervolikoi otan krinoume

 5. Ιανουαρίου 4, 2010 στο 4:32 πμ

  Αγαπητέ Denis,
  Δελαστίκ και καλό άρθρο είναι έννοιες αντίθετες. δείτε το παρακάτω όπου απεκάλεσε την ειρήνη μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ «επαίσχυντη»
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9132862

  Το άρθρο της Ταχιλιας είναι δική μου μετάφραση όπως και τα σχόλια κάτω. Τους έστειλα το παρακάτω ραβασάκι:

  «Το να αναφέρεται την πηγή από που πήρατε το κείμενο μεταφρασμένο, και μάλιστα με σημείωση εκδότη, δεν είναι ντροπή. Το αντίθετο είναι ντροπή.
  Ζαν Κοέν»

 6. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 4:58 πμ

  Agapite Jean krino to syngekrimeno artho . den krino sylivdin tin arthrografia tou delastik . to arthro tis haaretz to eixa stilei kai ego sta xalia prin kero (san link oxi metafrazmeno). exo stilei arketa pou exoun na kanoun me to israil tous evreous kai tous ellines. den xero an thimase ta post gia to radio yasoo kai to radio ilios kathos kai arketa me tin istoria ton evreon tis elladas . kai alla diafora. mou ta anevaze ola o kazantzidis . kanena parapono apolitos apo mena. den eida oti to eixes metafrasei .

 7. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 5:07 πμ

  mipos to epesxinti eirini to leei gia ton tropo pou eidan tin eirini oi islamistes? ( san etia tis dolofonias) giati meses akres to link pou mou dineis den leei kamia ypervoli. prosfata perasa apo tin egypto . malon xeiroteri eine h katastasi. min xexnas pote pos h egyptos htan PANTA h ideologiki pigi tou islam . o Ayman al-Zawahiri o theoritikos tis pareas apo ekei eine. kai genika h egyptos eine i kitida tis islamistikis ekpedeusis. apo to 970 exei panepistimio gia to islam to Al-Azhar .

 8. Ιανουαρίου 4, 2010 στο 5:11 πμ

  Αγαπητέ Denis,

  Ξέρω ότι θα θεωρηθεί αστείο αυτό που θα πω αλλά το εν λόγω blog το ανακάλυψα πρόσφατα.

  Εσύ που το γνωρίζεις είναι αντικειμενικό μάλλον η λέξη πρέπει να είναι σοβαρό?

 9. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 8:31 πμ

  File Jean . Ta panta se auto ton kosmo opos xereis poly kalitera apo mena eine sxetika. exartate to prisma pou ta vlepeis. emena den mou xalane xatiri. eine malon to megalitero blog tis makedonias. exei mia optiki isos diaforetiki apo tin diki mou .alla den mou xalane pote xatiri. tous exo dosei pola sxetika me tous evreous arthra ta exoun anevasei ola.yparxei mia empistosini. paralila exoun anevasei kai diafora pou exoun na kanoun me energies melon evraikou loby pou leitourgisan stin ameriki arnitika se sxesi me tin ellada h tin makedonia. afta kyrios stin epoxi tou Bush. pio poly se atomiko epipedo .
  episeis eine statheri h thesi tou blog sto oti to israil oudepote anagnorise to kratos ton skopion h ta katexomena tis kyprou . exei tonistei polles fores mesa apo to blog oti oi araves ths palestinis epraxan to antitheto

 10. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 8:33 πμ
 11. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 8:34 πμ

  alla paradigmata to
  http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_5249.html
  http://taxalia.blogspot.com/2008/11/blog-post_2421.htm
  sygnomi pou dieresa to post alla den to dexete olo

 12. Ιανουαρίου 4, 2010 στο 8:52 πμ

  Αγαπητέ Denis,

  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

  Για να μην παρεξηγηθώ όταν εννοώ σοβαρό δεν εννοώ αν είναι φιλοισραηλινό ή το αντίθετο. Οι γνώμες είναι πάντα σεβαστές σε μένα. Εννοούσα ότι δεν γράφει βλακείες όπως πρωτόκολλα της Σιών, για όλα φταίνε οι Εβραίοι και οι ποδηλάτες και τέτοια φαιδρά.

  Το να λέει π.χ. ότι το Ισραήλ έχει άδικο στη παρούσα διαμάχη δεν με ενοχλεί καθόλου, αφού το Ισραήλ δεν έχει 100% δίκιο. Έχει κάνει, και κάνει, και αυτό τις βλακείες του και τα αίσχη του.

 13. denis
  Ιανουαρίου 4, 2010 στο 10:20 πμ

  File Jean ( epetrepse mou ton xaraktirismo )akrivos kai ego aftin tin prosengisi exo. to gegonos episis oti dexete kai filoxenei tin gnomi mou me voitha oste na dei kai allos kosmos tin diki mou matia se pragmata pou isos kapoioi dexonte merolyptika h dogmatika. oso gia ta protokola tis sion ti na po eixeis dikio lol. na sou po ego ti apantao? ( to sizitisa kapote me ton filo mou ton Dan pou zei sto Tel Aviv) eine xereis mou leei periergo alla an kapioa stigmi as poume oti to israil thelei na sveisi ena kratos apo to xarti as poume oti tha xriastei tin voithia ton trapezon ( pou ypotithete oti kapies elenxei ) thelei kamposo xrono gia to kataferei, me to entertaiment xexna to den ginete. tora pes oti to kanoun oi ellines . me to 30 % plus tis pangosmias nautilias sta xeria tous ama kopsoun ena kratos apo trofodosia se protes yles klp theloun ena mina peripou. vale kai ligo omada epsilon ligo theoria atlantidas ligo arxeous filosofous tin ekanes tin theoria synomosias. opote exeis mia poly kali apantisi .
  tora se sovaro epipedo theoro oti exoume pola ma para pola kina .
  to megalytero apo ola ? exoume ypoxreosei olo ton kosmo na skeutete kai na thriskeuete me ena meigma apo evreo-elliniki fylosofia kai thriskia.
  kai na sou po kai kati pou mou eipe mia fili evrea apo tin notio afriki ?
  otan tin rotisa giati kanei parea me ellines?

  opou exei evreo exei kai ellina kai opou exei evreo kai ellina exei lefta.

  ego etyxe na ziso 5 xronia me evreous , ematha nomizo polla .

 14. Ιανουαρίου 4, 2010 στο 2:29 μμ

  To Blog http://taxalia.blogspot.com ανεβάζουν όλες τις απόψεις. Μάλιστα όταν το Ελληνικό κομμάτι της Blogger.com έκλεισε το μπλογκ μου, taxalia βάλανε ανάρτηση που έλεγαν ότι παρόλο που δεν συμφωνούσαν με πολλά που λέω, ήταν αντίθετοι που η Blogger έριξαν το μπλογκ μου. Δεν το περίμενα! Μπράβο τους.

  Μια πρόταση Denis: βρήκα αυτήν την σελίδα http://services.innoetics.com/greeklish/Service.aspx όπου βάζεις το κείμενό σου σε Greeklish και το μετατρέπουν σε Ελληνικούς χαρακτήρες.

 15. Ιανουαρίου 5, 2010 στο 4:45 πμ

  Αγαπητέ Deni,

  Ερώτηση κρίσεως: Αν η φίλη σου από την Νότιο Αφρική έχει δίκιο τότε εγώ που είμαι Έλληνας Εβραίος γιατί δεν έχω λεφτά!!!! ¨)

 16. denis
  Ιανουαρίου 5, 2010 στο 6:02 πμ

  emeis eimaste idiki katigoria . ekei lypon pezete to pexnidi lol. 1 stous ekato exei parades vrizoun tou alous 99 . emena den me peirazei aftos pou exei lefta. magia tou. orismenoi exoun thema. tin ygia mas na exoume. ta alla eine doulia ton eloxim kai ton nefelim. lol. parepiptontos thelo tin voithia sas ( oxi oikonomiki lol ) thelo na vgalo kati kalo stin dimosiotita. ton tropo ton exo , malon mou lypei to story. tha sou stilo kapia stigmi emailme to project Jean

 17. denis
  Ιανουαρίου 5, 2010 στο 6:03 πμ

  mipos ego exo karavia? ase pou den eine tou goustou mou

 18. Ιανουαρίου 5, 2010 στο 10:10 πμ

  Denis,
  email you where

 19. Ιανουαρίου 5, 2010 στο 12:30 μμ

  Δεν είμαι ένθερμος οπαδός των Εβραίων, όμως επειδή θεωρώ οτι στην σημερινή συγκυρία το κράτος των Εβραίων του Ισραήλ -σε αντιδιαστολή με τους λεγόμενους Εβραίους της 13ης Φυλής-βρίσκεται σε θέση περικύκλωσης απο τους Φανατικούς Μουσουλμάνους και παρα την σκληρότατη πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος του λαου των Παλαιστινίων πιστεύω οτι κινδυνεύει η εδαφική του ακεραιότητα.
  Η Ηγεσία των Παλαιστινίων εστράφη υπέρ των Τούρκων της Αγκυρας ξεχνώντας οτι η Ελλάδα τους περιέθαλψε και τους περιθάλπει.
  Η Συρία ανοίγει θαλάσσια γραμμή επικοινωνίας με το ψευδοκράτος των Τούρκων στην Κύπρο.
  Το Μουσουλμανικό τόξο εμφανως πλέον περικυκλώνει το κράτος του Ισραήλ και η Ελλάδα που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο φαίνεται οτι κινδνεύει να αλωθεί απο τους Μουσουλμάνους.
  Η επίσκεψη του ανώτατου αξιωματικού της χώρας μας στο Ισραήλ φαίνεται οτι αποτελεί μιά κίνηση η οποία αν αξιοποιηθεί απο τις δύο χώρες μπορεί να οδηγήσει σε μια αμοιβαία συνεργασία μπροστα στην Μουσουλμανική απειλή.
  Εάν οι Ελληνες Εβραίοι αντιληφθούν οτι η στήριξη μιας πολυπολιτισμικής Ελλάδας αποστερει το κράτος του Ισραήλ απο ένα πολυτιμο ανάχωμα τότε ενδέχεται να αποδειχθεί οτι η «διαμαχη» Ελλήνων και Εβραίων δεν έχει νόημα μπροστά στον κοινό κίνδυνο.

 20. Ιανουαρίου 5, 2010 στο 12:40 μμ

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω άρθρο τουρκικής εφημερίδας που αναλύει το ιστορικό των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων.
  Secret Turkish-Israeli military alliance launches relations
  Monday, January 4, 2010
  BARÇIN YİNANÇ
  TEL AVİV – Hürriyet Daily News
  In 1996, then-President Süleyman Demirel became the first Turkish head of state to visit the State of Israel – although the visit was not his first as a Turkish official.

  In 1996, then-President Süleyman Demirel became the first Turkish head of state to visit the State of Israel – although the visit was not his first as a Turkish official.

  Turkey’s “strategic alliance” with Israel may have evaporated in a most public way, its death broadcast live before an audience of millions watching last year’s Davos summit. But the beginnings of this diplomatic courtship began in secrecy, so secret in fact it was known as the “Ghostly Alliance.”

  The first seeds of the relationship were sown the night of Aug. 29, 1958. A plane carrying Israeli Prime Minister David Ben Gurion secretly landed in Turkey. His meeting in Ankara with Turkish Prime Minister Adnan Menderes proved to be a turning point in Turkish-Israeli relations, which had been effectively frozen since the Israeli attack on Egypt in 1956 that prompted Turkey to downgrade its diplomatic representation in Israel.

  The two countries forged a top-secret alliance, hence the “Ghostly” name, and to this day Turkish officials maintain complete silence about it. The fact that Ben Gurion, a graduate of Istanbul University, was fluent in Turkish may have helped. But little has ever been made of that connection and the Israeli side is generally mum as well on the results of that meeting.

  “The secrecy Turkey maintains to this day about the alliance is a symbol of the ultra sensitivity of Turkey not to provoke Arab countries,” according to Ofra Bengio’s book “The Turkish-Israeli Relationship: Changing Ties of Middle Eastern Outsiders.”

  The move was initiated by Israel, which sought better relations with Turkey as a wedge to break out of a hostile ring of Arab neighbors. In fact, Israel had long been motivated to improve relations with Turkey. Feeling excluded by its neighbors, Israel understandably sought to improve its legitimacy by forging good relations with the outside world.
  συνεχεια
  http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=8220i-will-enter-syria-and-will-not-stop-until-i-hear-hebrew8221-2010-01-04

 21. Ιανουαρίου 7, 2010 στο 1:24 μμ

  Αν ηταν να μορφωθουν θα το ειχαν κανει απο καιρο και δεν θα ειχαν προβληματα.
  Το θεμα ειναι οτι ξε-μορφωνονται η μενουν αναλφαβητοι και το μονο που διαβαζουν ειναι το κορανι. Ετσι νομιζουν οτι μακροχρονια θα νικησουν. Βεβαια το μονο που καταφερνουν με τον φανατισμο τους ειναι η «αλλαγη» στασις του κοσμου οπως και της ….εν λογω εφημεριδας, γιατι ολοι πια βλεπουν οτι στο βαθος του τουνελ ….there is going to be trouble with them EITHER WAY.

  Kανενας πια δεν πιστευει οτι απλα θα σταματησουν αμα γινει ειρηνη.
  Βλεπε ακομα ….και Τουρκια που αλλαξε σταση γιατι βλεπει οτι θα υπαρχουν γεωπολιτικες αλλαγες και δεν θελει να ειναι εξω απο τον χορο, η να χασει μεριδιο απο την πιττα , οποια και αν ειναι αυτη. Δεν νομιζω οτι την πηρε ο πονος για τους αντελφους μουσουλμανους πολλω μαλλον δε……….τους παλαιστηνιους που τοσο καιρο τους ειχε γραμενους κανονικα.

 22. denis
  Ιανουαρίου 8, 2010 στο 4:21 πμ

  Liberté, égalité, fraternité

  Οι μουσουλμάνες στην Γαλλία που θα φοράνε μπούργκα θα πληρώνουν πρόστιμο 750 ευρώ, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο. Οι άντρες που υποχρεώνουν τις γυναίκες τους να φοράνε μπούργκα ή νικάμπ θα επιβαρύνονται…
  ακόμη περισσότερο δήλωσε στην “Figaro” o Jean – Francois Cope ο πρόεδρος του κόμματος με την πλειοψηφία στην Γαλλική Βουλή. Το νομοσχέδιο έχει στόχο να μην καλύπτονται τα πρόσωπα των γυναικών σε δημοσίους χώρους και η μπούργκα θα φοριέται μόνο σε γιορτές και άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις. Οι σοσιαλιστές αντιδρούν και λένε ότι είναι ένα δρακόντειο μέτρο για κάτι που δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ο Sarkozy δηλώνει ότι η μπούργκα δεν έχει θέση στην Γαλλία αλλά δεν πήρε θέση για το νομοσχέδιο.

 23. Ιανουαρίου 10, 2010 στο 12:45 πμ

  Καλά έκαναν στην Γαλλία. Με αυτό το νόμο δεν ποδοπατάται η θρησκευτική ελευθερία, αφού τους επιτρέπεται να κάνουν ό,τι θέλουν για τις θρησκευτίκές τους παραδόσεις.

  Θα έχει πλάκα να δούμε πως θα επιβάλλουν τον νόμο και τι αντιδράσεις θα έχουν από τους Μουσουλμάνους. Άμα δουν καμιά σεντονοτυλιγμένη, πως θα την αναγνωρίζουν για να της δώσουν το πρόστιμο; 🙂

 24. Ιανουαρίου 10, 2010 στο 1:59 μμ

  Τελικα ρε παιδες τι σκατα ρολο παιζουν οι σοσιαλιστοαριστεροστροφοι??
  Ημουνα νιος και γερασα να τους ακουω για το ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και τις θρησκειες που ειναι οργανα των φασιστοκρατων , το παπαδαριο, την προπαγανδα του θεου και δεν συμμαζευεται………..
  Did i miss something ρε μαγκες, η εχω αρχισει και τα παιζω με την πολυπολιτισμικη λαιλαπα και τα βλεπω ολα ΑΝΑΠΟΔΑ στου μυαλου μου τον καθρεφτη που ελεγε και ο Χατζης??
  Πες μου ρε Χρρυ να χαρεις , εσυ που εισαι σε……ανεβασμενο μηκος κυματος και τα λες χυμα τι σκατα συμβαινει?
  Σε βλεπω μια ζωη να τους ξεσκιζεις του εβραιους εδω στον μιτο χωρις φοβο και παθος.
  Τι γινεται με την περιπτωση μου? Ειμαι και εγω παιγμενος ?
  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ??
  Come on Hrry give it a try………..For speechs freedom shake !!!!!

 25. theo
 26. theo
 27. Ιανουαρίου 11, 2010 στο 12:29 μμ

  theo :

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1263147864732&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  theo :

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1263147866416&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  WOW! είναι απίστευτο τι αφήνουν οι χώρες να περάσει στους λαούς τους. Είναι δυνατόν με τέτοια να μην υπάρχει αντισημιτισμός και να μην γίνονται επιθέσεις σε Εβραίους;

  Ο κοσμάκης λαμβάνει αυτές τις ταινίες ως πραγματικότητα.

 28. Ιανουαρίου 11, 2010 στο 2:12 μμ

  Teo θα γινοταν αμα δειχναν μια τετοια χοντοειδεστατη και ανυποστατη προπαγανδα στην Ελλαδα?
  Εκτος βεβαια απο τους προοδευτικαριους που θα την επικροτουσαν εστω εμμεσα λεγοντας…………..ναι μεν αλλα, ολοι οι αλλοι θα ξεσηκωνονταν για την προπαγανδα που απευθυνεται ΣΕ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ‘ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ’

 29. theo
  Ιανουαρίου 12, 2010 στο 4:46 πμ
 30. Ιανουαρίου 12, 2010 στο 12:37 μμ

  theo :

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1142049.html

  Ευχαριστώ Theo για το link. Θα ανεβάσω το άρθρο μεταφρασμένο από μόνο του.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: