Αρχική > Uncategorized > Περισσότερη Ισραηλινή Βοήθεια στην Αϊτή

Περισσότερη Ισραηλινή Βοήθεια στην Αϊτή

Ιανουαρίου 18, 2010 Σχολιάστε Go to comments

Σχόλιο Ισραελμαν (Israelman): Είχα αναφέρει την προσφορά του Ισραήλ προς την Αϊτή. Το παρακάτω είναι νέες εξελίξεις στο θέμα.

Πηγή: DEBKAfile ειδική έκθεση, 17 Ιανουαρίου 2010.

https://israelyesgr.wordpress.com

Μέσα σε οκτώ ώρες από την άφιξή της, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η ισραηλινή ομάδα που λειτουργεί το μεγαλύτερο ανοιχτό νοσοκομείο στην Αϊτή, είχαν φιλοξενήσει αμέτρητους ασθενείς και τραυματισμένους. Ήταν η μοναδική ιατρική μονάδα στο νησί με λειτουργικό δωμάτιο χειρουργικών επεμβάσεων, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στην πρώτη ημέρα λειτουργίας. Άλλο ένα αεροπλάνο με προμηθειες και εξοπλισμό θα σταλεί.

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, αεροπλάνα φορτωμένα με προμήθειες πετούσαν ακόμη πάνω από το αεροδρομίο που δεν διαθέτει τον χώρο για προσγείωση στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, ενώ ο απελπισμένος πληθυσμός περίμενε ανάμεσα στους γεμάτους-με-πτώματα δρόμους για νερό, τρόφιμα, φάρμακα και άλλες βασικές ανάγκες που φθάνουν  με πολύ αργό ρυθμό για να σώσουν ζωές.

Το Ισραηλινό νοσοκομείο, που βρίσκεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Antoine Izmery, διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη χειρουργική μονάδα, μονάδες εντατικής θεραπείας, ξεχωριστούς χώρους για παιδιά και μαιευτήρια, εργαστήρια, μία εγκατάσταση ακτίνων X και φαρμακείο, τα οποία μεταφέρθηκαν με το Jambo της Ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al. Είναι επανδρωμένο με 250 άτομα ιατρικού προσωπικού, άτομα έρευνας και διάσωσης, και εμπειρογνώμονες διάσωσης που φημίζονται για τη διάσωση ζωών σε προηγούμενες καταστροφές ανα τον κόσμο.

Το ενα τρίτο της ιατρικής ομάδας των 40 γιατρών, 20 νοσηλευτές και παραϊατρικοί καθώς και του τεχνικού προσωπικού είναι έφεδροι οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά για την ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στην Αϊτή. Εργάζονται πυρετωδώς και προσφέρουν υπηρεσίες σε 500 ασθενείς την ημέρα. Μια μικρή ομάδα Ισραηλινών, που πέταξε από το Μεξικό την Παρασκευή, τράβηξε οκτώ επιζώντες από τα συντρίμμια του Πανεπιστημίου της Αϊτής.

Γράψτε Σχόλιο

https://israelyesgr.wordpress.com

Περισσότερη Ισραλινή Βοήθεια στην Αϊτή

Σχόλιο Ισραελμαν (Israelman): Είχα αναφέρει την προσφορά του Ισραήλ προς την Αϊτή.  http://wp.me/pKbhT-9j

Το παρακάτω είναι νέες εξελίξεις στο θέμα.


DEBKAfile ειδική έκθεση, 17 Ιανουαρίου 2010.
http://www.debka.com/headline.php?hid=6461

Μέσα σε οκτώ ώρες από την άφιξή της, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η ισραηλινή ομάδα που λειτουργεί το μεγαλύτερο ανοιχτό νοσοκομείο στην Αϊτή, είχαν φιλοξενήσει αμέτρητους ασθενείς και τραυματισμένους. Ήταν η μοναδική ιατρική μονάδα στο νησί με λειτουργικό δωμάτιο εγχειρίσεων, στην οποία πραγματοποιείθηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στην πρώτη ημέρα λειτουργίας. Άλλα ένα αεροπλάνο με προμηθειες και εξοπλισμό θα σταλεί.

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, αεροπλάνα φορτωμένα με προμήθειες πετούσαν ακόμη πάνω από το αεροδρομίο που δεν διαθέτει τον χώρο για προσγείωση στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, ενώ ο απελπισμένος πληθυσμός περίμενε ανάμεσα στους γεμάτους-με-πτώματα δρόμους για το νερό, τρόφιμα, φάρμακα και άλλες βασικές ανάγκες που φθάνουν  με πολύ αργό ρυθμό για να σώσουν ζωές.

Το Ισραηλινό νοσοκομείο, που βρίσκεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου Antoine Izmery, διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένη χειρουργική μονάδα, μονάδες εντατικής θεραπείας, ξεχωριστούς χώρους για παιδιά και μαιευτήρια, εργαστήρια, μία εγκατάσταση ακτίνων X και φαρμακείο, τα οποία μεταφέρθηκαν με το Jambo της Ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al. Είναι επανδρωμένο με 250 άτομα ιατρικού προσωπικού, άτομα ερευνής και διάσωσης και εμπειρογνώμονες διάσωσης που φημίζονται για τη διάσωση ζωών σε προηγούμενες καταστροφές ανα τον κόσμο.

Το ενα τρίτο της ιατρικής ομάδας των 40 γιατρών, 20 νοσηλευτές και παραϊατρικοί καθώς και του τεχνικού προσωπικού είναι έφεδροι οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά για την ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών στην Αϊτή. Εργάζονται πυρετωδώς και προσφέρουν υπηρεσίες σε 500 ασθενείς την ημέρα. Μια μικρή ομάδα Ισραηλινών, που πέταξε από το Μεξικό την Παρασκευή, τράβηξε οκτώ επιζώντες από τα συντρίμμια της Αϊτής Πανεπιστημίου.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: