Αρχική > Uncategorized > Το Ισραήλ Προσφέρεται να Υιοθετήσει Ορφανά Αϊτής

Το Ισραήλ Προσφέρεται να Υιοθετήσει Ορφανά Αϊτής

Ιανουαρίου 25, 2010 Σχολιάστε Go to comments

Πηγή: RUTH EGLASH Jerusalem Post.

https://israelyesgr.wordpress.com

Το Ισραήλ εξετάζει το ζήτημα υιοθέτησης ορφανών της Αϊτής από τον σεισμό είπε Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Isaac Herzog.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μέρος της ανθρωπιστικής προσέγγισης του Ισραήλ,» είπε ο Herzog, αναφερόμενος στην ιατρική επιχείρηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και τις Ισραηλινές προσπάθειες διάσωσης στο κράτος της Καραϊβικής.

«H Αϊτή ήταν μία από τις χώρες που μας υποστήριξαν στις 29 Νοεμβρίου 1947, [στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ], και τώρα είναι η σειρά μας να τους υποστήριξουμε», είπε.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποιήσαν έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες πιθανών υιοθεσιών. Το παράρτημα του υπουργείου Πρόνοιας για τα Παιδιά είναι υπεύθυνο για την εποπτεία όλων των διεθνών υιοθεσιών στο Ισραήλ.

Ενώ το Ισραήλ έχει ήδη συμφωνίες με διάφορες χώρες, όπως η Κίνα και η Ρωσία σχετικά με τη διαδικασία για τις διεθνείς υιοθεσίες, με περίπου 200 υιοθεσίες παιδιών το χρόνο κανένα πρωτόκολλο με την Αϊτή, είπε Herzog.

Πρόσθεσε ότι πρεσβευτής του Ισραήλ στην γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, Amos Radian, είχε ήδη αρχίσει να εξετάζει την επίτευξη συμφωνίας με τις αρχές της Αϊτής για να αρχίσουν οι υιοθεσίες το συντομότερο δυνατό. «Χρειαζόμαστε μία πρώτη συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας,» εξήγησε ο Herzog.

«Ωστόσο, με όλο το χάος στην Αϊτή, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο.»

Είπε ότι το Ισραήλ θα συνεργαστεί με τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που λειτουργούν στη ζώνη της καταστροφής για να προσδιοριστούν τα παιδιά που χρειάζονται την έγκριση και τόνισε ότι οι οικογένειες στο Ισραήλ έχουν ήδη υποβάλει προσφορά για να υιοθετήσουν παιδιά από την Αϊτή.

Την Παρασκευή, η UNICEF προειδοποίησε ότι η δυνατότητα της εμπορίας παιδιών μετά το σεισμό είχε γίνει μια σημαντική ανησυχία. Πολλά παιδιά που χωρίστηκαν  από τους γονείς είναι ευάλωτα στην εμπορία και την σεξουαλική εκμετάλλευση, είπε.

Στο Ισραήλ, οι οικογένειες που υιοθετούν παιδιά από το εξωτερικό λαμβάνουν €22.000 ($31.097) από το κράτος για να βοηθηθούν στην κάλυψη των υψηλών τελών διεθνούς υιοθεσίας. Ο Herzog είπε ότι όλα τα παιδιά που θα εγκριθούν από την Αϊτή για υιοθεσία, θα περάσουν από την διαδικασία αλλαγής θρησκείας στον Ιουδαϊσμό.

Γράψτε ένα σχόλιο

https://israelyesgr.wordpress.com

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: