Αρχική > Uncategorized > Οι Aρετές του Έλληνα – The Virtues That Come With Being Greek! :)

Οι Aρετές του Έλληνα – The Virtues That Come With Being Greek! :)

Ευχαριστώ τον επισκέπτη Λεωνίδα που μου έστειλε το παρακάτω… 🙂

https://israelyesgr.wordpress.com

Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.

Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους: τακτικούς και  νομοταγείς

τους Γερμανούς: αποφασιστικούς και μελετηρούς

τους Ιάπωνες: εργατικούς κι υπομονετικούς.

Για τους Έλληνες είπε: θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε: Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.

Έχεις δίκιο Γαβριήλ, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.  Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο. Κι έτσι κι έγινε:

 • Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο, δεν θα είναι έξυπνος.
 • Aν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο, δεν θα είναι τίμιος.
 • κι αν είναι έξυπνος και τίμιος, δεν θα δουλεύει στο δημόσιο.

When God created the various Nationalities, he bestowed 2 virtues to each.

Thus, he made Americans: Punctual and Law-abiding

the Germans: decisive and studious

the Japanese: productive and patient .

About the Greeks, He said: they shall be intelligent, honest, and work for the government.

When he finished creating the world, Archangel Gabriel approached him and said: Lord, you gave to all nationalities only two virtues, but to the Greeks you gave three. That will make make them too powerful and disrupt the balance of nations on the earth.

You are correct, Gabriel, said the Lord. This oversight will make the Greeks masters of the world. I must do something, but I can’t recall the virtues I’ve already given them.  Eureka ! All three virtues will remain, but each Greek will only be able to have his choice of any two of the three.  And so it came to pass:

 • If a Greek is honest and works for the Government, he’s not intelligent.
 • If he’s intelligent and works for the Government, he’s not honest.
 • and if he’s intelligent and honest, then he’s not working for the Government.

https://israelyesgr.wordpress.com

Γράψτε ένα σχόλιο

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 1. denis
  Μαΐου 18, 2010 στο 8:37 πμ

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ετοιμάζει την απάντηση του Ισραήλ στην πυρηνική συμφωνία Ιράν-Τουρκίας-Βραζιλίας.

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει διαβουλεύσεις σήμερα με τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησής του για να προετοιμάσει την απάντηση του Ισραήλ στην πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε από το Ιράν, την Τουρκία και τη Βραζιλία, ανέφεραν επίσημες πηγές.

  Το εβραϊκό κράτος που θεωρεί ότι οι ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες συνιστούν μείζονα απειλή για την ασφάλειά του, δεν έχει απαντήσει ακόμη επίσημα στη συμφωνία που υπογράφηκε τη Δευτέρα στην Τεχεράνη.

  «Ο πρωθυπουργός διεξάγει διαβουλεύσεις όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

  Χθες βράδυ ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό μέχρι το Ισραήλ να απαντήσει επίσημα.

  Τη Δευτέρα ισραηλινός αξιωματούχος κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι «παραπλάνησε» την Τουρκία και τη Βραζιλία «προσποιούμενη ότι αποδέχεται» μια διευθέτηση για την ανταλλαγή εμπλουτισμένου ουρανίου στην Τουρκία.

  «Το Ιράν εξοπλίζεται, προτίθεται να αποκτήσει (πυρηνικά) όπλα. Προβαίνει σε βήματα που απέχουν πολύ από αυτά που λαμβάνονται για την αυτοάμυνα του Ιράν», τόνισε ο Ισραηλινός υφυπουργός Άμυνας Ματάν Βιλνάι.

  «Παρακολουθούμε την κατάσταση και αποφασίζουμε αναλόγως», είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

  Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, πρώην υπουργός Άμυνας, είπε ότι το Ισραήλ μπορεί μόνο να γνωρίζει με την πάροδο του χρόνου αν με τη νέα συμφωνία, το Ιράν «θα συνεχίσει να παίζει με όλο τον κόσμο» ή δέχεται να τεθούν περιορισμοί στον εμπλουτισμό ουρανίου στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

  Ο Μπεν Ελιέζερ ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος για την παρέμβαση της Τουρκίας.

  Η συμφωνία ενδέχεται κα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, άλλοτε στενοί σύμμαχοι, οι οποίες όμως κλονίστηκαν μετά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας (Δεκέμβριο 2008 – Ιανουάριο 2009).

  «Η Τουρκία είναι σίγουρα μια περιφερειακή υπερδύναμη», τόνισε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Ακούστε 72 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Νομίζετε ότι είναι ευτυχείς όταν ο γείτονάς τους εξοπλίζεται πυρηνικά; Ασφαλώς όχι» .

  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 2. denis
  Μαΐου 18, 2010 στο 8:43 πμ

  Απουσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ προβλήθηκε η νέα του ταινία στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πάει, τονίζοντας ότι «προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας στις Κάννες». Μερικές μέρες νωρίτερα είχε εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».

  Η ταινία του Γκοντάρ Film Socialisme προβλήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».

  Ο ίδιος αρνήθηκε τελευταία στιγμή να έρθει στις Κάννες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάννες».

  Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:

  «Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία… Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής.

  » Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης… Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα».

  «Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι και ψεύτες… Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Έλληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου» είπε.

 3. Μαΐου 19, 2010 στο 1:01 μμ

  «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».- Κάτι τέτοια ακούνε μερικοί μερικοί, και αντί να στρωθούν στη δουλειά πάνε και τα σπάνε.

 4. Μαΐου 20, 2010 στο 2:36 πμ

  Εγκρινω και επαυξανω , που ελεγαν και οι παλιοι OFFSHORE…….
  Ντεννυ ειμαστε για πολλες κλωτσιες !!! Μπορει ο Γκονταρ να εχει δικιο με το σκεπτικο οτι δεν πρεπει μια χωρα που γεννησε (η μαλλον αναπτυχθηκε εδω) τον πολιτισμο να αφεθη να χρεοκοπησει με ολα τα παρελκομενα της παγκοσμιας ξεφτυλας.

  Αλλα αμα ζουσε εδω και εβλεπε το χαλι του λαου και των πολιτικων του ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ
  να αποσυνδεθει ιστορικα αυτος ο τοπος η μαλλον οι κατοικοι καλιτερα, με την αρχαια Ελλαδα και το αρχαιο Ελληνικο πνευμα.Καταφεραμε και ξεφτυλισαμε την χωρα διεθνως !! Οχι οτι δεν μας την φυλαγαν και οτι δεν ειμαστε σε παγκοσμιο οικονομικο πολεμο, αλλα θα επρεπε με το παρελθον που εχουμε σαν λαος να ειμασταν πιο προσεκτικοι και σωφρονες. Τουναντιον εμεις καναμε και κανουμε οτι ειναι δυνατον για διαλυσουμε τα παντα.
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΣ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ !!!!!!
  Τωρα για αυτους που τα σπανε ειναι μια αλλη συζητηση πολυ πιο βαθια.

 5. denis
  Μαΐου 24, 2010 στο 6:04 πμ

  how Israel offered to sell South Africa nuclear weapons
  Secret South African documents reveal that Israel offered to sell nuclear warheads to the apartheid regime, providing the first official documentary evidence of the state’s possession of nuclear weapons.

  The «top secret» minutes of meetings between senior officials from the two countries in 1975 show that South Africa’s defence minister, PW Botha, asked for the warheads and Shimon Peres, then Israel’s defence minister and now its president, responded by offering them «in three sizes». The two men also signed a broad-ranging agreement governing military ties between the two countries that included a clause declaring that «the very existence of this agreement» was to remain secret.

  The documents, uncovered by an American academic, Sasha Polakow-Suransky, in research for a book on the close relationship between the two countries, provide evidence that Israel has nuclear weapons despite its policy of «ambiguity» in neither confirming nor denying their existence.

  http://www.guardian.co.uk/world/2010/may/23/israel-south-africa-nuclear-weapons

 6. denis
  Μαΐου 24, 2010 στο 9:21 πμ

  gia na min xexniomaste . ( emeis POTE den xexniomaste )

  an thes bloger anevase tin photo

 7. denis
  Μαΐου 28, 2010 στο 3:51 πμ

  του Σταύρου Καρκαλέτση
  Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. διαπιστώνει με ικανοποίηση, μέσα στο γκρίζο οικονομικό πεδίο των ημερών, πως δυνατότητες παραγωγής αξιόπιστης πολιτικής πάντα υπάρχουν. Ακόμη και στην παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα. Αυτό που λείπει είναι προφανώς η πολιτική βούληση της κυβέρνησης (και των προηγουμένων βεβαίως) να χαράξουν μακροπρόθεσμες πολιτικές υπεράσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

  Μια νότα αισιοδοξίας λοιπόν, παίρνουμε από την άσκηση «Μίνωας 2010» που άρχισε χθες και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

  Στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας έφθασαν και θα τη χρησιμοποιήσουν ως βάση μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η άσκηση, 10 μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για 5 F-16 και 5 F-15, τα οποία θα συμμετέχουν στα σενάρια που έχουν εκπονηθεί. Στις ασκήσεις θα συμμετέχει αεροσκάφος τύπου KC 707 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο δεν θα σταθμεύσει στη Σούδα. Θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σημείο της άσκησης από τη βάση του στο Ισραήλ, όπου και θα επιστρέφει μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για άσκηση ειδικού πολιτικού βάρους, και αυτό προκύπτει:

  1. Από τον σχεδιασμό της άσκησης, που περιλαμβάνει σενάρια εναέριας μάχης, προσβολής επίγειων στόχων και, πολύ σημαντικό, εναέριο ανεφοδιασμό.

  2. Από το ότι έχουν δεσμευθεί περιοχές »ειδικού τουρκικού ενδιαφέροντος» στο ανατολικό Αιγαίο, πέρα από το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.

  3. Από τις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών μαχητικών που θα γίνουν νοτίως της Κρήτης. στοιχείο κρίσιμο για την ελληνική πολεμική αεροπορία και τους σχεδιασμούς (ο νοών νοείτω) κάλυψης και στήριξης της Κύπρου.

  4. Από το ότι για πρώτη φορά ισραηλινά μαχητικά θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους κατά τη διάρκεια άσκησης ελληνική αεροπορική βάση (μήπως ανταποδοτικά η ελληνική αεροπορία θα έπρεπε να ζητήσει και το αντίστροφο;). Σε προηγούμενες περιπτώσεις τα μαχητικά αυτά πετούσαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ, όπου και επέστρεφαν μετά τις εκπαιδεύσεις.

  Θυμίζουμε πως χρονικά όχι πολύ πίσω, η γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά μαχητικά Su-27, είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς ανατολάς

  Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που πραγματοποιείται άσκηση με τη συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ. Στη δεδομένη, αρνητική γενικών συγκυρία, με την Τουρκία ραγδαία αναβαθμιζόμενη και σε «φουλ επίθεση», η άσκηση αποκτά ειδικό πολιτικό βάρος, λόγω της κρίσης που έχει επέλθει στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, κρίσης που τείνει να προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η ελληνική διπλωματία και η κυβέρνηση, προεκτατικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ενεργούντες, οφείλουν να οικοδομήσουν και κεφαλαιοποιήσουν συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, πριν βρεθεί η Ελλάδα να περιβάλλεται μόνο από εχθρούς ή επιτήδειους ουδέτερους. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως συμμάχους και συμμαχίες.

  Η οικονομική κρίση στη δίνη της οποίας έχει περιέλθει η χώρα, ας αντιμετωπιστεί -τουλάχιστον στο κεφάλαιο αποτροπή- ως ευκαιρία. Η Τουρκία,ακόμη και σε περίοδους βαθιάς κρίσης, πολιτικής ή οικονομικής, ουδέποτε διέκοψε την «συνέχεια» στην εξωτερική της πολιτική. Εν αντιθέσει με την ελλαδική και κυπριακή ακηδία, που δείχνουν να ψάχνουν για άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογούν εσαεί την αδράνειά τους. Ας ελπίσουμε, η πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας να έχει (και) πολιτικό υπόβαθρο, ώστε να αρχίσει κάποια στιγμή συνολικότερη ανάκαμψη και ανάταση…

  http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=168:26052010-&catid=39:2010-01-11-14-45-41&Itemid=54

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: