Αρχική > Uncategorized > ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. NO SHIP FROM GREEK PORTS TO GAZA

ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. NO SHIP FROM GREEK PORTS TO GAZA

Israeman comment: Congratulations to the Greek government for the clear position on the subject and for the decisive and proactive action to stop the Flotila from leaving Greece for Gaza. Sanity, finally!

Σχόλιο Ισραεμαν: Συγχαρητήρια στην Ελληνική κυβέρνηση για την ξεκάθαρη θέση στο θέμα και για την αποφασιστική πρωτοβουλία της να σταματήσει τον απόπλου του στολίσκου από την Ελλάδα για την Γάζα. Επιτέλους λίγο λογική! Μπράβο!

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=131656

Την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια, με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά, «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «όπως είναι γνωστό έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ».

H απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εξόργισε και απογοήτευσε τα μέλη του Στολίσκου της Ελευθερίας. «Φαίνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επεκτείνει τον αποκλεισμό και στην Ελλάδα», σχολιάζει ο Ντρόρ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, μουσικός και ακτιβιστής, ο οποίος είχε πάρει μέρος και στον περσινή αποστολή. «Φαίνεται ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο έπιασαν τόπο» συμπληρώνει.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, μεταξύ τους και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.

«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως ‘πρόκληση’ και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.

Πρόσθεσε δε ότι  «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κατήγγειλαν σαμποτάζ σε ένα από τα πλοία του στολίσκου και το αποδίδουν σε μυστικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω πλοίο είχαν καταστραφεί οι δύο άξονες των προπελών των μηχανών του πλοίου.

 1. Ιουλίου 2, 2011 στο 1:43 πμ

  Δυστυχώς, αγαπητέ Ίσραλεμαν, οι χειρότεροι εχθροί του Ισραήλ είναι αρνησιπάτρηδες Εβραίοι. Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν δε χάνουν ευκαιρία να μιλήσουν κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων για την «τρομερή καταπίεση» και τις «διακρίσεις» που υφίστανται. Βέβαια, σε όλους τους λαούς υπήρξαν οι προδότες. Αλλά ειδικά αυτών δημοσιεύουν τα λόγια τους όλα τα ΜΜΕ και κάνουν πολύ κακό στην εικόνα του Ισραήλ παγκόσμια. Σκέφτομαι τώρα τον Νόαμ Τσόμσκυ, τον Άμως Οζ και άλλους. Άραγε είναι θέμα άγνοιας ή προσωπικής επιλογής όταν μιλούν έτσι; Επιζητούν τις ζητωκραυγές των αντι-Εβραίων παγκόσμια και καταλαβαίνουν ότι έτσι είναι ο μόνος τρόπος, για να τους σέβονται να τους εκθειάζουν στα ξένα κράτη όπου ο αντισημιτισμός κάνει θραύση;
  Αν είναι θέμα ενημέρωσης, θα έπρεπε να τους βοηθήσουν να καταλάβουν κάποιες αλήθειες οι ισραηλινές υπηρεσίες, πριν αρχίζουν να στηλιτεύουν το Ισραήλ για τη δήθεν καταπίεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι πουθενά δε ζουν τόσο καλά όσο στο Ισραήλ! Αλλά η αραβομουσουλμανική ψευδής προπαγάνδα φαίνεται ότι έχει επηρεάσει και Εβραίους! Ειδικά αυτοί της εβραϊκής αριστεράς έχουν αποκτήσει αυτοκτονική ιδιεολογία. Είναι τρομερό!
  Τι θα μπορούσε να γίνει;

 2. Ιουλίου 2, 2011 στο 1:44 πμ

  Συγγνώμη για το λάθος στο όνομά σου Ίσραελμαν.

 3. ένας
  Ιουλίου 2, 2011 στο 10:05 πμ

  Θα ήταν καλύτερα να αναφερόσουν στο περιστατικό χωρίς να δίνεις συγχαρητήρια στην ξεφτιλισμένη ελληνική κυβέρνηση (ειδικά στον Παπουτσή) γιατί εμάς τους εδώ μας φλόμωσε στο δακρυγόνο τις τελευταίες μέρες που απλά διαδηλώνουμε για να μην γίνουμε Κίνα…

 4. Ιουλίου 2, 2011 στο 1:05 μμ

  Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο οι Εβραίοι τύπου Τσόμσκι. Δεν καταλαβαίνουν ότι το γεγονός ότι αυτοί σήμερα ζουν και έχουν την ελευθερία να μιλούν είναι επειδή ακριβώς υπήρξαν κάποιοι Σιωνιστές που αγωνίστηκαν για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το οποίο έμμεσα προστατεύει τους Εβραίους της Διασποράς.

  Για την κυβέρνηση: όταν κάνει κάτι σωστό πρέπει να αναγνωρίζεται. Για την οικονομία δεν έχει και άλλες λύσεις. Η αποδέχεται ότι λέει το ΔΝΤ ή πάει για χρεωκοπία και γίνεται Αργεντινή από τη μία στιγμή στην άλλη. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν η Ελλάδα να πιέσει την Ευρώπη για «συγχώρεση των χρεών». Αλλά αυτό θέλει μεγάλη διπλωματική ικανότητα…

 5. ένας
  Ιουλίου 3, 2011 στο 2:28 πμ

  Οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν είναι λύση γιατί με τους τεράστιους τόκους που εισπράττουν και τα βάρβαρα μέτρα που μας αναγκάζουν να πάρουμε μας οδηγούν νομοτελειακά σε de facto χρεωκοπία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Η λύση βρίσκεται σε αυτά που είχε πει κάποτε ένας άλλος Εβραίος, ονόματι Κάρολος Μαρξ. Στην πράξη, η λύση είναι η δημιουργία μιας αυθεντικά σοσιαλιστικής οικονομίας με εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και κρατικό έλεγχο στις ΔΕΚΟ, την ενέργεια και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, η θέσπιση ενός διαφανούς δημοκρατικού συστήματος με απλή αναλογική και η δρακόντια αμυντική θωράκιση της χώρας, καλή ώρα όπως έχει κάνει από ιδρύσεώς του το Ισραήλ. Μη σου πω και ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, μιας και είναι οι μόνοι φυσικοί σύμμαχοι στη μεσόγειο. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν το ‘χουν σε τίποτα να χαρίσουν την Ελλάδα και το Ισραήλ στους ισλαμοφασίστες της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής αντίστοιχα. Αν κάτι καλό έκανε η κυβέρνηση αυτή, είναι ότι αναθεώρησε την αυτιστική φιλοαραβική εξωτερική πολιτική των προκατόχων της. Σε όλα τα άλλα όμως, τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και να ‘σαι σίγουρος ότι σύντομα θα εγκαταλείψουν τη χώρα με ελικόπτερο. Εκτός κι αν δώσουν ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου στην τελευταία εφεδρεία τους, δηλαδή στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, όπως φημολογείται ότι έχουν ήδη κάνει, στα μουλωχτά…

 6. Επισκέπτης
 7. Ιουλίου 3, 2011 στο 9:32 πμ

  Γιατί δε μας λές κάτι κύριε «Επισκέπτη» και για την αραβομουσουλμανική ψευδή προπαγάνδα που δεκαετίες τώρα λυμαίνεται στα ελληνικά ΜΜΕ; Μέχρι τώρα δεν βλέπαμε ποτέ κάτι που να εξέφραζε την ισραηλινή πλευρά στην αραβοϊσραηλινή διένεξη, αλλά μόνο τα ψεύδη των τρομοκρατών, τους οποίους υποστηρίζετε.

 8. X
  Ιουλίου 3, 2011 στο 10:35 πμ

  ένας βιντεάκι που τα λέει όλα…

  haghios, κακώς συμπεριλαμβάνεις τον Άμος Οζ στην κατηγορία των αρνησιπάτριδων Εβραίων της διασποράς. Ίσα-ίσα, μιλάει πολύ λογικά και υπερασπίζεται την ύπαρξη και την κυριαρχία του κράτους του Ισραήλ. Δηλώνει σιωνιστής εξάλλου και περήφανος για την εβραϊκή ταυτότητά του. Κρατάει απλά μια πιο μετριοπαθή στάση στο μέτωπο με τους Παλαιστίνιους. Μην τον χαρίζεις στους άλλους.

 9. Ιουλίου 3, 2011 στο 10:46 πμ

  Χ, αν έχω καταλάβει λάθος τον Άμως Οζ, ανακαλώ τα λόγια μου. Σε ευχαριστώ για την επισήμανσή σου.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: