Αρχική > τρομοκρατία, χαμάς, ισραήλ, ισλάμικ τζιχάντ, μέση ανατολή > Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr

Του:  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, Δικηγόρος         –     Γράψτε Ένα Σχόλιο   –  Κοινωποιήστε το.

Από τη δεκαετία του 1970 οι κύριες δυνάμεις των Φενταγίν και η ηγεσία της PLO ήταν εγκατεστημένες στον Λίβανο. Συχνά εξαπέλυαν επιθέσεις με ρουκέτες ή καταδρομικές επιχειρήσεις στο ισραηλινό έδαφος. Το 1982 με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού πρεσβευτή στο Λονδίνο, το Ισραήλ εισέβαλε στον Λίβανο και σε λίγες μέρες κύκλωσε την πρωτεύουσά του. Η πολιορκία της Βηρυτού διήρκεσε από τις 12 Ιουνίου έως τις 21 Αυγούστου, όταν υπό την επίβλεψη αμερικανικών, γαλλικών και ιταλικών στρατευμάτων, κατόπιν συμφωνίας εκεχειρίας, οι μαχητές της Φατάχ, περίπου 11.000 στο σύνολο, έφυγαν για το εξωτερικό. Οκτώμισι χιλιάδες από αυτούς, μαζί με τον Αραφάτ, έφυγαν κυρίως με ελληνικά πλοία και νέα κεντρική βάση τους έγινε η Τύνιδα.

Εκείνο το καλοκαίρι η ελληνική κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί και φυσικά, κατά την υγιή αντίδραση του ελληνικού φιλότιμου, ήταν με τον αδύναμο, με τους Παλαιστινίους. Ενας από τους λίγες χιλιάδες (!) Ελληνες που πήγαν στα τότε γραφεία της PLO, Βασιλίσσης Σοφίας 25, και συμπλήρωσε αίτηση να πολεμήσει ως εθελοντής με τους Φενταγίν ήταν κι ένας μαθητής που μόλις είχε τελειώσει τη δευτέρα λυκείου, η αφεντιά μου. Ισως η αίτηση του εθελοντή να υπάρχει στο αρχείο της διπλωματικής αντιπροσωπίας της Παλαιστιανικής Αρχής. Ολα τέλειωσαν σε λίγες εβδομάδες και οι Φενταγίν δεν χρειάστηκαν ανήλικους και στρατιωτικά ανεκπαίδευτους ξένους εθελοντές.

Οι Παλαιστινίοι τότε ήταν αδικημένοι, εξ αυτού και η εφηβική, ρομαντική πρόθεσή μου. Πάντα όμως αναγνώριζα στο Ισραήλ ρωμαλέα αποφασιστικότητα, στον λαό του την οργάνωση και τις θυσίες του. Θυμίζω: Τρία χρόνια στρατιωτική θητεία οι άνδρες, δύο χρόνια οι γυναίκες κι όλη η άμυνά τους στηριγμένη στην Εφεδρεία. Η δε πολιτική ηγεσία τους όλοι διακεκριμένοι πολεμιστές. Οπως ξαναέγραψα, τους κυβερνούν τα λιοντάρια τους κι όχι τα βόδια τους. Ποτέ δεν δέχθηκα ως πολιτικό στόχο την εξαφάνιση του Ισραήλ. Επρεπε να βρεθεί τρόπος και τόπος συνύπαρξης των δύο αρχαίων λαών. Στην πορεία του χρόνου και το Ισραήλ και η PLO το αποδέχθηκαν.
Η Φατάχ, η PLO, όμως, στην πρόοδο του χρόνου μπήκαν στο περιθώριο. Τα «κοσμικού προσανατολισμού» στελέχη τους, ορισμένοι ήταν χριστιανοί, περιθωριοποιήθηκαν, αρκετοί δολοφονήθηκαν στην ισλαμοφασιστική επέλαση της Χαμάς, η οποία απαγόρευσε ακόμη και τις κούκλες στις βιτρίνες για να μην… ερεθίζονται οι πιστοί.

Η Χαμάς δεν είναι μια γενναία εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση. Είναι μια τρομοκρατική ισλαμοφασιστική συμμορία. Το λένε και Αραβες, όχι εγώ. Χρησιμοποιεί αμάχους και κυρίως γυναικόπαιδα σε σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια ως ανθρώπινη ασπίδα του οπλισμού της κατά του Ισραήλ. Τα δε θύματα τα χρησιμοποιεί, πολύ επιτυχώς, ως προπαγανδιστικά όπλα.

Ποια χώρα θα ανεχόταν για πάντα την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων σε τυφλές επιθέσεις κατά του πληθυσμού της; Η χαμηλή τεχνολογία των πυραύλων της Χαμάς, η εξαπόλυσή τους στον «γάμο του Καραγκιόζη» και η εξαίρετη ισραηλινή αντιπυραυλική αεράμυνα, που κοστίζει δισεκατομμύρια ετησίως, δεν αποτελούν άλλοθι για να συνεχίζονται οι επιθέσεις. Το Ισραήλ, όμως, έχει ηττηθεί επικοινωνιακά. Λέει την αλήθεια, αλλά η εικόνα των σκοτωμένων παιδιών κυριαρχεί στα συναισθήματα της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Θέλω, όμως, να γράψω για τη δική μας ενδεδειγμένη στάση κι η προσωπική αναφορά του προλόγου είναι για τα γατάκια της εξαρχειώτικης αλληλεγγύης, που φορώντας ένα παλαιστινιακό μαντίλι, παίζοντας με τα συναισθήματα του κόσμου, αγνοούν τα ελληνικά συμφέροντα.

Οι ισλομαφασίστες της Χαμάς υποδέχθηκαν τον Ερντογάν με πανό, ευθεία προσβολή στον Ελληνισμό: «Καλώς ήλθες, νέε πορθητή». Ο Νταβούτογλου είπε για τη Γάζα, «είναι δικοί μας τόποι».
Θλίβομαι για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα, όπως και για τους δολοφονημένους από τη Χαμάς Ισραηλινούς, όμως, όταν τρεις Ισραηλινοί δολοφόνησαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο, συνελήφθησαν αμέσως κι είναι ήδη φυλακή. Στη Γάζα όμως οι ισλαμοφασίστες δολοφόνοι των τριών απαχθέντων Εβραίων εφήβων είναι εξουσία.
Και σίγουρα δεν πάει ποσοτικά. Οποιος σκοτώνει λιγότερους δεν έχει δίκιο.
Το Ισραήλ κήρυξε τέσσερις φορές εκεχειρία αυτές τις μέρες. Η Χαμάς την αρνήθηκε και την παραβίασε όλες τις φορές.
Τα σκοτωμένα παιδιά δεν μπορούν όμως να κρύψουν το απεχθές πρόσωπο της Χαμάς.
Τα εθνικά μας συμφέροντα υποδεικνύουν την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που κι εκείνη είναι αντίθετη στις πρακτικές της Χαμάς. Δεν μπορούμε να είμαστε παλαιστινιακότεροι των Αράβων. Δεν μπορούμε να προτάσσουμε ξένα συμφέροντα των δικών μας ούτε να ευθυγραμμιζόμαστε με την Αγκυρα στις επιδιώξεις της.

Το Ισραήλ σε ό,τι συνεργαστήκαμε είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, ένα σοβαρό, συγκροτημένο κράτος. Ποιος θα ήταν ο εταίρος μας από την άλλη πλευρά; Η Χαμάς; Μήπως αύριο το Ισλαμικό Χαλιφάτο των αποκεφαλιστών στη Συρία και στο Ιράκ; Μήπως στην Αφρική η Μπόκο Χαράμ;
Πού είναι οι ανακοινώσεις και τα δάκρυα της Αριστεράς και των «δεξιών» αντισημιτών για τη γενοκτονία των χριστιανών στη Συρία, στο Ιράκ και στην Αφρική από τους ομοϊδεάτες της Χαμάς; Τύφλωση κι υποκρισία, μισελληνικός ψευτοδιεθνισμός ή πρωτόγονος πιθηκισμός του γερμανικού αντισημιτισμού.
Για έναν Ελληνα, κανένα ξένο συμφέρον δεν μπορεί να υπερτερεί αυτών του ελληνικού έθνους, όπου γης. Τα βαθύτερα συναισθήματά μας ας τα κρατήσουμε για την Κερύνεια του Παύλου Κουρούπη, για την Αμμόχωστο, για τη Λύση του Αυξεντίου.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Δικηγόρος

 

Γράψτε Ένα Σχόλιο   –  Κοινωποιήστε το.

 1. Angelos
  Αύγουστος 1, 2014 στο 10:55 μμ

  Επιτέλους κι ένα άρθρο που επισημαίνει την ουτοπία για τις σχέσεις Ελλήνων – Παλαιστινίων. Θλίβομαι πως κάποτε υπήρξαμε άντρο επαναστατικών οργανώσεων τύπου PLO, όπου -μετά από μια πραγματική επικοινωνιακή καταιγίδα- το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων είχε ταυτιστεί μαζί τους. Ίσως να ήταν η εποχή που κυνηγούσαμε χίμαιρες. Ευτυχώς δεν είχαμε παρασυρθεί όλοι από αυτή την εκτός τόπου και χρόνου προπαγάνδα. Χρειάστηκαν να «σκάσουν στα χέρια μας» οι βόμβες του Μακεδονικού, των Ιμίων, της οικονομικής κρίσης και της ουσιαστικής απώλειας της Εθνικής μας βούλησης,καθώς και των εγχώριων περιστατικών βίας από Ισλαμιστές, για να αντιληφθούμε πως ο λαός του Ισραήλ και η πανάξια ηγεσία του αγωνίζεται για αξίες που εμείς έχουμε απωθήσει στο ασυνείδητό μας. Ας αντιληφθούμε πως είναι απαραίτητο τώρα να συνταχθεί με το μαχόμενο Ισραήλ, όλος ο Ελληνισμός γιατί, τα επιχειρήματα των δυο λαών σε θεωρητικό επίπεδο ταυτίζονται αλλά και γιατί οι δυο λαοί αποτελούν το κλειδί για τον έλεγχο της πιο ζωτικής περιοχής στον πλανήτη της Αν. Μεσογείου. Όχι τα αδέλφια μας οι Ισραηλίτες δεν μας έχουν ανάγκη για να νικήσουν, αλλά αυτή την ώρα έχουμε εμείς ανάγκη τη νίκη τους. Και ποιός να γνωρίζει, ίσως στο εγγύς μέλλον εκτός από κοινή πορεία αποκτήσουμε και κοινά σύνορα….

  Ποτέ ξανά αδέλφια μας, ποτέ ξανά

 2. Αύγουστος 2, 2014 στο 1:25 πμ

  Τέτοια άρθρα είναι σπάνια στον Ελληνικό τύπο, όμως είναι πολύ ευχάριστο να τα βλέπεις. Συνήθως εμφανίζονται σε ποιοτικά ΜΜΕ όπως H Καθημερινή, Το Βήμα, Capital, Επενδυτής κλπ.

 3. Αύγουστος 2, 2014 στο 1:36 μμ

  Καταπληκτικο αρθρο!

 4. ένας
  Αύγουστος 3, 2014 στο 4:16 πμ

  Όχι και αρχαίος λαός οι Παλαιστίνιοι ρε Φαήλε… Απομεινάρια της αραβικής κατάκτησης είναι, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξισλαμισμένοι Εβραίοι. Αυτά για τους αληθινά γηγενείς Παλαιστίνιους, γιατί οι υπόλοιποι (και περισσότεροι) είναι μετανάστατες από τις γύρω αραβικές χώρες τους τελευταίους 2 αιώνες. Δικαιούνται να έχουν πατρίδα κι αυτοί πλάι στο Ισραήλ, σαφώς, αλλά όχι και να αλλοιώνουμε την ιστορία…

 5. ένας
  Αύγουστος 3, 2014 στο 12:06 μμ

  Πολύ ποιοτικά ΜΜΕ η Καθημερινή, Το Βήμα και το Capital φίλε israelman, τι να σου πω…

  Ενδεικτικά:

  – Το Βήμα: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=620237
  -Η Καθημερινή: http://www.kathimerini.gr/778583/sketch/epikairothta/politikh/skitso-toy-andrea-petroylakh
  – Capital: http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2078712

 6. Αύγουστος 3, 2014 στο 12:43 μμ

  χαχα, πάντα βέβαια μιλάμε με το μέτρο της «σχετικότητας», δηλαδή σε σχέση με φυλάδες τύπου «Πρώτο Θέμα»…

 7. ένας
  Αύγουστος 3, 2014 στο 1:03 μμ

  Πάντως, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά μου φαίνεται πως όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα μετατοπίζεται υπέρ του Ισραήλ, κι ας οργιάζουν τα ΜΜΕ, οι νεοναζί και οι γνωστοί ισλαμολάγνοι της αριστεράς… Και το blog σου φίλε israelman, έχει συνεισφέρει τα μάλλα 🙂

 8. Αύγουστος 3, 2014 στο 1:47 μμ

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου «‘Ενας», και εγώ το έχω παρατηρήσει αυτό.

  Νομίζω πως σε αυτό έχει συνεισφέρει γενικά η στάση της επίσημης Ελληνικής κεβέρνησης, με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς με το Ισραήλ (τουριστικό, αγροτικό, ενεργειακό, αμυντικό κλπ).

  Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, βλέπει τα ωφέλει που έχουν αυτές οι συνεργασίες.

  Αλλά και γενικά, όσο και να λένε το ΜΜΕ, επιτέλους είναι προφανές ότι η Χαμάς δεν έχει αποδεχθεί ή/και έχει σπάσει 5 εκεχειρίες. Επίσης αποδυκνείεται τα ψέματα της Χαμάς μέσω Δυτικών ΜΜΕ, κοινωνική δικτύωση (Facebook) κλπ.

  Ίσως και αυτό το μπλογκ να έβαλε την μικρή του πετρούλα στην αλλαγή των απόψεων 🙂

 9. Hastaroth
  Αύγουστος 5, 2014 στο 8:08 πμ

  Δέν νομίζω ότι πολύς κόσμος στην Ελλάδα έχει «μετατοπιστεί» υπέρ τού Ισραήλ.Παρά τίς προσπάθειες που γίνονται γιά να βγή στην επιφάνεια η αλήθεια,οι περισσότεροι Ελληνες παραμένουν αντι-Ισραηλινοί και αντι-Εβραίοι γενικώτερα.Δυστυχώς,θα χρειαστή πολύς καιρός ακόμη μέχρι οι Ελληνες να αντιληφθούν ποιός έχει δίκιο στην υπόθεση αυτή.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: